Soorten rubberboten

Datum:

Rubberboten zijn er in alle maten en soorten. Het grootste verschil tussen de rubberboten is het materiaal van de bodem. Je hebt drie soorten bodems. Je hebt een airdeck bodem, vloerplaten bodem en een harde bodem. Wat voor soort rubberboot je kiest hangt helemaal af van het vaargebied waar je gaat varen. Want hoe harder de bodem hoe meer deze geschikt is om met golven te varen.

 

Rib boot

 

Een rubberboot met een harde bodem wordt ook wel een rib boot genoemd. Een rib boot is leverbaar met een polyester bodem en met een aluminium bodem. Het voordeel van aluminium is dat deze wat lichter is, maar een rubberboot met polyester bodem is wel een stukje goedkoper.

 

De grote voordelen van een rib boot hebben te maken met de vaareigenschappen van de boot. Met een harde bodem vaar je beter door de golven heen. Met een zachte bodem kan je moeite hebben met door de golven varen. En bij een rib boot heb je hier weinig last van omdat die bodem een stuk harder is. Ook vaart een rib boot comfortabeler op hogere snelheden. Door de harde bodem heb je meer stabiliteit en dat is erg prettig als je snel vaart. Het enige punt van aandacht met een rib boot is dat deze niet opgevouwen kan worden. Als je een rib boot wil vervoeren zal je altijd gebruik moeten maken van een boottrailer.

 

Boottrailer

 

Voor een rubberboot met een losse bodem of een airdeck bodem heb je niet per se een boottrailer nodig. Je kan de boot gewoon in de achterbak van een auto vervoeren. Maar als je de boot niet uit elkaar wilt halen dan kan je hem vervoeren op een rubberboot trailer. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je een trailer hebt met grote rollen zodat de boot niet beschadigd tijdens het vervoeren. Ook is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de spiegel goed ondersteund is.

 

Voor een rib boot of een andere boot met een harde bodem heb je altijd een boottrailer nodig. Hierbij is het belangrijk om een trailer te kiezen waar de boot goed op past. Je moet hiervoor kijken naar de lengte van de trailer en naar hoeveel gewicht er op de trailer mag liggen. Bij een rib boot is het belangrijk dat de bodem van de boot goed vastligt op de trailer. Met de losse rollen van de trailer zorg je ervoor dat de boot niet heen en weer kan schommelen.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe organiseer je een brunch met vrienden aan huis?

Brunchen is een geweldige manier om samen te genieten...

Vijf tips bij het vissen!

Hier zijn vijf tips om u te helpen uw...

Oh nee; witte beestjes op je planten! Wat nu?

Je bent enorm gek op je plantjes en zorgt...

Op een camping Frankrijk kom je helemaal tot rust!

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland. Het land...