Een magisch Sinterklaasfeest

Datum:

Langzaam laten we de zomer achter ons en schuifelen we richting de meest feestelijke maand van het jaar, de decembermaand. Menig ouder, meester of juf is het met mij eens als ik zeg dat sommige voorbereidingen daarvoor nu al starten. We willen de kinderen in ons leven toch een prachtig feest bieden vol met plezier en magie? In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Van tevoren geregeld

Misschien is het begin oktober nog wat vroeg om met het feest van de goedheiligman bezig te zijn. maar laten we eerlijk zijn, hoe vroeger we beginnen des te minder stress hebben we. Want je kan alles mooi spreiden en hoeft bijna niks op het laatste moment te doen. Zo kan je je onder de stress ook niet per ongeluk verspreken en als je dan iets op het laatste moment wilt doen, blijft het wel bij cadeautjes kopen, want we weten allemaal dat kinderen blijven wisselen van ideeën en wensen. Als dat alles is wat je dan nog moet doen, valt het best te overzien.

Bouw het op

Een sinterklaasfeest wat mij persoonlijk goed is bijgebleven is een feest van toen ik een jaar of 7 was. ik kwam thuis uit school en m’n moeder zei dat papa gebeld had en er thuis iets gebeurd was, niets ergs maar iets spannends en leuks. Daardoor zat ik al te stuiteren op de fiets toen we van school naar huis reden. Eenmaal thuis lag er overal strooigoed sinterklaas, door heel de woonkamer! En overal waren cadeaus verstopt. Mijn ouders hadden er niet alleen voor het moment zelf echt werk van gemaakt, ook daarvoor door een verhaal te spinnen. Ik zat er helemaal in en de spanning onderweg naar huis maakte het alleen maar leuker. Diezelfde spanning bouwen we ook op als we de maand voorafgaand aan pakjesavond onze schoen zetten. Zo zie je dat die spanning heel leuk is en ook een functie heeft.

Vier het samen

Het leukste is dit feest om te vieren met anderen. We hebben elkaar lang moeten missen en mogen nu weer een beetje, mondjesmaat, bij elkaar over de vloer komen. het feestseizoen komt eraan dus er is geen betere tijd om hiermee te starten dan nu. of je het feest nu met kleine kinderen viert, of gewoon met vrienden. Je kan er altijd wat leuks van maken. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van om een avondje pepernoten te eten? Je kan de lekkerste pepernoten kopen bij Tezet.

Ook voor op het kantoor. Een feestje is immers voor iedereen leuk en pepernoten zijn eigenlijk het hele jaar door lekker.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Een gezellige eethoek creëren: hoe kies je de beste eetkamerstoelen voor jouw huis?

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen kan een wereld...

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...