Hout van lasersnijden een techniek die veel voorkomt

Datum:

Hout van lasersnijden is een snijtechniek die de afgelopen jaren steeds meer voorkomt. Dit is een industriële bewerkingstechniek, het gaat om een laser is licht uitzendt in evenwijdige bundel. Mede hierdoor kun je hout voor lasersnijden. Lasersnijden kan door professionals gedaan worden. De richtlijnen zijn hier 1,21 euro inclusief btw per minuut voor. Op het moment dat je een extreem groot project hebt kan er vaak wel iets aan de prijs gedaan worden. Dus het hangt er een beetje vanaf wat voor een project je wilt gaan laten laseren en hoe groot het is. Er zijn verschillende materialen die je door middel van een laser kan gaan laten snijden. Zo kun je ervoor kiezen om hout te snijden maar vooral staal is iets wat veel gesneden kan worden door middel van een laserstraal. Meer weten? We zullen hieronder nader stilstaan bij dit onderwerp zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Hoe nauwkeurig is snijden

Op het moment dat je staal of hout wilt laten gaan snijden door middel van een laser hoef je niet bang te zijn dat er niet netjes gesneden zal worden. Er wordt namelijk rekening gehouden met een positie nauwkeurigheid van plus minus 0.1 mm. Dit is enorm weinig, je kunt dit verschil met het blote oog bijna niet zien. Dit is natuurlijk heel belangrijk, als je dit niet doet kunnen volledige projecten in de soep lopen. Ook is het belangrijk dat je bij verschillende soorten materialen een ander laservermogen nodig hebt. Als je bijvoorbeeld papier wilt laten snijden door middel van een laser dan betekent dit dat je een aanbevolen laservermogen nodig hebt van 40 Watt. Op het moment dat je een sterker materiaal gaat snijden zal het vermogen logischerwijs omhoog gaan. Zorg er daarom goed voor dat je dit online goed hebt opgezocht voordat je hier zelf mee aan de slag gaat. 

Zelf willen laseren?

Je kan er ook voor kiezen om zelf te gaan laseren. Wanneer je dit doet heb je wel een laser nodig. Ook is het goed om er een beetje ervaring mee te hebben zodat je goed weet wat je het beste kan gaan doen en hoe je het het beste doet. Het is en blijft natuurlijk een gevaarlijk voorwerp. Je moet er met gezond verstand mee omgaan. Het is dus zeker mogelijk om het zelf te doen. Je kan er altijd nog voor kiezen om het uit te laten besteden. Dit kun je op verschillende plekken laten doen.  

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...