Werk je vanuit huis? Scoor voordelige zakelijke energie

Datum:

Nederland kent een flink aantal zelfstandige ondernemers. Een deel daarvan werkt vanuit huis. Beschik jij over een fijne thuiswerkplek en ben je ingeschreven als ondernemer? Dan kun je kiezen tussen particuliere of zakelijke energie. Door te beginnen met energie zakelijk vergelijken vind je altijd een voordelige deal voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Er is echter wel een aantal zaken dat je moet weten over zakelijke energie voor thuis. In dit artikel lees je er meer over zodat je een goede keuze kunt maken en zodat je geld kunt besparen op je energierekening. Er is namelijk een paar manieren om een voordelig energiecontract te scoren.

Zakelijke of particuliere energie voor thuis

Als eerst moet je weten dat je niet zomaar zakelijke energie af moet nemen wanneer je vanuit huis werkt. Gebruik maken van je particuliere energie als zzp’er mag echter wel altijd. Een zakelijk energiecontract is interessant wanneer je over een werkruimte beschikt die af te sluiten is van het gedeelte waar je woont. Daarnaast moet deze ruimte over een eigen deur beschikken en zou je de ruimte als het ware kunnen verhuren aan iemand die je niet kent. Zijn bovenstaande kenmerken het geval? Dan is zakelijke energie zeker aantrekkelijk omdat je in dat geval een deel van de btw terug mag vragen bij de Belastingdienst. Daarnaast profiteer je bij zakelijke energieleveranciers over het algemeen van meer voordelen. Zo is de klantenservice vaak beter en sneller te bereiken en beschikken ze altijd over goede aanbiedingen. Kijk dus zeker eens naar de mogelijkheden van een zakelijk energiecontract voor thuis.

Goedkope stroom scoren voor thuiskantoor

Het maakt niet uit of je een zakelijk of particulier energiecontract afsluit; waarschijnlijk wil je sowieso een voordelig energiecontract scoren. Dat doe je door te beginnen met energie vergelijken. In het geval van een zakelijk energiecontract begin je met zzp of mkb energie vergelijken. Daarvoor maak je gebruik van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool waarmee je direct kunt beginnen. Deze tool is gratis te gebruiken en helpt je bij het vinden van een passend energiecontract met een scherpe prijs. Het enige wat je moet weten voor zo’n zakelijke energievergelijker is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Onder extra wensen kan bijvoorbeeld de wens voor groene stroom vallen of de keuze voor een flexibel energietarief. Door een zakelijke energievergelijker te gebruiken bespaar je niet alleen geld maar ook tijd. Die overgebleven tijd kun je weer in de ontwikkeling van je onderneming steken.

Let op einddatum en opzegtermijn energiecontract

Wat je ook nog kunt doen om een voordelig energiecontract te scoren voor thuis is om op de volgende twee data te letten: de einddatum en de opzegtermijn. Wanneer je gegarandeerd de beste energieprijs wilt scoren, moet je namelijk nooit blijven hangen bij een energieleverancier. Het is altijd raadzaam om over te stappen op het moment dat dat mag. Doe dit niet te vroeg; let goed op je opzegtermijn. Stap je eerder over dan dat dat officieel mag? Dan ontvang je een opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog ‘open’ hebt staan. De energieleverancier koopt namelijk energie in op basis van jullie afspraak, dus het is eigenlijk heel logisch dat je daar nog voor moet betalen. Zorg er ook voor dat je niet te laat bent met overstappen, omdat je energiecontract anders stilzwijgend verlengd wordt. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke energietarieven. Kortom: het maakt niet uit of je een zakelijk of particulier energiecontract hebt; in beide gevallen moet je op een aantal zaken letten om zo geld te besparen op je energierekening.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...

Een houten gevel: duurzaam, esthetisch en een moderne keuze

Een houten gevel kan een geweldige keuze zijn voor...

Producten verzenden: een stapsgewijze aanpak

Het verzenden van producten is een essentieel onderdeel van...