Voordelige zakelijke energie scoren in 2022 met deze tips

Datum:

We kunnen er helaas niet meer omheen: de prijzen van energie zitten nu al een tijdje in de lift. Hierdoor hebben veel zakelijke energiebedrijven een hele poos geen aanbiedingen en kortingen gehad waar jij als afnemer van kon profiteren. Nu de energietarieven een beetje lijken te stabiliseren, kan het voordelig zijn om te beginnen met energie vergelijken zakelijk. Langzaam maar zeker zijn er namelijk weer aanbiedingen op de markt te vinden. Ook zijn er andere tips die je op kunt volgen om in 2022 alsnog te profiteren van een voordelig energiecontract voor je bedrijf. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Stap over naar een andere energieleverancier wanneer dat kan

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je eigenlijk altijd moet overstappen op het moment dat dat kan. Er zijn namelijk veel energieleveranciers in Nederland te vinden die zakelijke energie aanbieden en zij willen maar al te graag nieuwe zakelijke klanten scoren. Dat doen ze met behulp van aanbiedingen en kortingen. Uiteraard kun je ook bij je huidige energieleverancier blijven, maar niet zonder dat je actief actie onderneemt. Geen enkele energieleverancier ziet je graag vertrekken als klant. Wie weet hebben ze wel een leuk tegenaanbod voor je waardoor je alsnog kunt profiteren van voordelige energie voor je bedrijf zonder over te hoeven stappen. Kort samengevat is het in ieder geval aan te raden om altijd actie te ondernemen op het moment dat je zakelijke energiecontract bijna afloopt. Doe je dat niet dan betaal je sowieso nooit het meest voordelige tarief van dat moment.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Nu je weet dat je in ieder geval iets moet doen, is het goed om te weten wat je dan moet doen. Je wilt immers een nieuw energiecontract vinden waarbij je goedkoper uit bent dan bij je huidige contract voor zakelijke energie. In dat geval is het aan te raden om te beginnen met mkb energie vergelijken voor de beste deal. Op die manier vind je binnen korte tijd de beste energiedeal van dat moment. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker om dit lekker snel gedaan te hebben. Uiteraard kun je zelf op zoek gaan, maar de kans is groot dat je op die manier niet alle energiebedrijven en hun aanbiedingen te zien krijgt. Ook kost dit je sowieso veel meer tijd dan wanneer je besluit om gebruik te maken van een zakelijke energievergelijker. Het enige wat je voor zo’n tool hoeft te weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Ook is het handig om eventuele wensen op een rij te hebben, zoals de wens voor groene stroom of wellicht voor een zakelijk energiecontract met een flexibel energietarief.

Check einddatum en opzegtermijn van energiecontract

Tot slot is er nog een simpele tip waardoor je niet onnodig te veel betaalt voor je zakelijke energierekening. Wist je bijvoorbeeld dat je rekening moet houden met een opzegtermijn en een einddatum? Per energieleverancier verschilt de lengte van de opzegtermijn; de één hanteert een termijn van een maand, terwijl dat bij een ander drie maanden is. Het is in ieder geval belangrijk om te weten wanneer die opzegtermijn ingaat zodat je weet wanneer je actie mag ondernemen. Doe dit zeker niet te vroeg, want dan ontvang je een opzegboete. Je hebt immers nog een contract lopen waarvoor je nog moet betalen. Dat betekent dubbele kosten wanneer je toch de overstap maakt. Daarnaast heb je te maken met een einddatum; je wilt namelijk ook weer niet te laat zijn met overstappen. Is de einddatum geweest en heb je geen actie ondernomen? Dan mag je huidige energieleverancier het contract stilzwijgend verlengen. Dat gebeurt helaas nooit tegen aantrekkelijke energietarieven; op deze manier betaal je gegarandeerd altijd te veel.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

De uitstraling van uw B2B webshop is alleszeggend

De business-to-business (B2B) markt groeit en evolueert snel. Zoals...

Het belang van een ERP-systeem

In dit artikel wordt het belang van het gebruik...

Hoe shopify de online markt heeft veranderd

Online winkelen is een groot deel van ons leven...

Alles wat u moet weten over grillplaten

Er is niets zo lekker als een stukje vlees...