Dit moet je weten over zakelijke zonnepanelen

Datum:

Wanneer je door een gemiddelde Nederlandse stad of dorp een rondje rijdt of een wandeling maakt, zie je ze binnen no time verschijnen: zonnepanelen. Steeds meer consumenten en ondernemers in ons land stappen over op zonnepanelen om zo hun eigen groene energie op te kunnen wekken. Ben je een ondernemer en ben je van plan om in 2022 zakelijk zonnepanelen aan te schaffen of te leasen? Dan wil je vast eerst wel wat meer weten over groene stroom en zonnepanelen. In dit artikel lees je er alles over.

Waarom is groene stroom beter voor het milieu?

Schaf je zonnepanelen aan voor je bedrijf dan profiteer je van eigen opgewekte groene energie. Groene stroom is alle vormen van energie die op een duurzame manier zijn opgewekt uit een natuurlijke bron. Er is een aantal opvallende verschillen op te merken tussen grijze en groene energie. Zo zien we bijvoorbeeld dat grijze stroom veel minder goed is voor het milieu. Dat ligt vooral aan de manier hoe grijze energie wordt opgewekt; daarbij komt veel CO2 vrij. Bij de energieproductie van groene stroom is minder CO2 aanwezig en dat is beter voor het milieu. CO2 zorgt er namelijk onder andere voor dat de aarde opwarmt. Daarnaast wordt er bij groene energie geput uit een natuurlijke bron, zoals de zon bij zonnepanelen en de wind bij windmolens. Grijze energie wordt daarentegen gemaakt uit fossiele bronnen, zoals steenkool en aardolie. Fossiele brandstoffen zijn helaas niet onuitputtelijk (de zon is dat wel), wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn.

Gratis zonne-energie met zakelijke zonnepanelen

Veel mensen vinden het met oog op een beter milieu een fijn idee om met zonnepanelen iets te kunnen betekenen voor de wereld. Wat daarnaast een ontzettend groot voordeel is, is het feit dat je flink wat geld kunt besparen met zonnepanelen zakelijk. Dat zit namelijk zo: je maakt gebruik van gratis zonnestralen die door een omvormer worden omgezet in bruikbare energie. Dat betekent dus dat je geen geld hoeft te betalen voor de groene energie die je zelf hebt opgewekt. Maar: hier moet je natuurlijk wel eerst een investering voor doen. Zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar de laatste jaren wel steeds beter te betalen. Gemiddeld duurt het ongeveer acht tot tien jaar voordat je de investering eruit hebt. Omdat zonnepanelen met het juiste onderhoud ongeveer 20 tot 25 jaar meegaan, kun je al die tijd nog profiteren van gratis groene energie. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat dit óók een reden is waarom menig ondernemer ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen of te leasen.

Onderhoud van zonnepanelen: hoe doe je dat?

Tot slot willen we je nog wat vertellen over het schoonmaken en het onderhoud van zonnepanelen. Zodra je je zonnepanelen hebt gekocht, is het namelijk belangrijk om ze goed te onderhouden zodat je er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken. Met een beetje geluk doet een flinke regenbui al heel wat voor je zonnepanelen. Regen en wind zorgen ervoor dat blaadjes en andere rotzooi met gemak worden verwijderd. Toch kan het voor het optimale rendement geen kwaad om af en toe even op het dak te spieken of de zonnepanelen nog schoon zijn. Oppervlakkig vuil kun je zelf verwijderen met osmosewater of een speciale reiniger. Ook kun je al veel schoon krijgen met een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen. Zorg er echt voor dat je geen harde borstel gebruikt om zo krassen te voorkomen. Vind je het toch fijner om een extern bedrijf in te huren voor dit schoonmaakwerk? Op die manier weet je wel zeker dat je zelf niet je zonnepanelen beschadigt. Er is een aantal bedrijven in Nederland te vinden dat dit werk kan leveren.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...