Goed met groene energie

Datum:

Vandaag de dag ziet de wereld er enorm anders uit vergeleken met honderd jaar geleden. Er is veel veranderd, soms goed en soms slecht. Iets waar we tegenwoordig veel meer mee bezig zijn is groene energie en het verkleinen van onze voetprint op deze wereld. In deze blog vertel ik je hoe je kan bijdragen aan een groenere wereld, qua recycling, energie etc. Lees je mee?

Alles wat je kan recyclen

Het was nog maar een paar jaar geleden dat we dachten dat recyclen niks uithaalde of dat we dat zo weinig deden dat er niks van te maken viel. Tegenwoordig weten we wel beter. Het is steeds normaler om te recyclen. Van meubelstukken en kleding maar ook het gewone afval recyclen we vaker. Het is een manier van duurzaam omgaan met afval die amper extra moeite kost. Kijk bij jouw gemeente hoe jij het makkelijkst kan recyclen, zodat je op deze manier ook je steentje bij kan dragen.

Schoon water in je kraan en in je glas

Een andere manier is iets wat we consumeren: water! Water zit vaak vol kalk en dat komt ook weer in het milieu terecht. Je kan het kalk uit je water reinigen! Met een speciaal filter is dit zo gebeurd. Na de installatie hoef je er op wat onderhoud na, nauwelijks naar om te kijken. Als kalk uit het water is, wordt het water veel zachter en zal je ook zien dat je veel minder zeep nodig hebt. Ook daarvan komt er dan dus minder in de riolering en daarmee het milieu terecht.

Een upgrade voor je huisje

Ons huis vormt voor ons de basis en als het met de basis goed zit, komen we al een heel eind. Zo kan je, om duurzame energie te genereren, zonnepanelen op je dak laten plaatsen. Zelfs als je denkt dat jouw huis daar niet voor geschikt is omdat een deel in de schaduw staat, kan het! Met zonnepanelen met optimizers wordt de energie van de panelen die wel in de zon staan, doorgevoerd in de andere panelen die dus ook energie kunnen genereren! Ik zei toch dat we ver gekomen zijn! Als je zonnepanelen gewerkt hebben, heb je omvormers nodig die de boel omzet in bruikbare energie, voor je huis of voor je bedrijf. Het is een investering in eerste instantie, maar eentje met zicht op de lange termijn en waar je veel voor terugkrijgt.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...