Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Datum:

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer helemaal beu? Ga dan voor een complete woonkamer make-over! Dit is een stuk makkelijker dan je denkt, zelfs als je al binnen drie dagen een andere look wilt. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blogpost.

Kies voor grote stylingelementen

Soms hebben mensen niet in de gaten dat het de grote elementen zijn die voornamelijk de sfeer in een ruimte bepalen. Staat er een oud bankstel met een gedateerde look en ligt daar een smoezelig kleed onder? Ga dan voor een nieuwe bank met een moderne uitstraling en idem kleed. Met deze twee aankopen krijgt namelijk de hele ruimte een nieuwe look, doordat ze zo’n groot effect hebben.

Hetzelfde geldt voor kunst aan de muur. Ook dit is namelijk heel bepalend voor sfeer in de ruimte, of het nu om een woonkamer, keuken, kantoor of slaapkamer gaat. Een groot kunstwerk is natuurlijk vaak prijzig in de aanschaf en misschien vind je de investering wel wat aan de grote kant. Maar wist je dat je tegenwoordig ook kunst kunt huren? Neem eens contact op met de lokale kunsthandelaar en vraag naar de opties voor het leasen van een groot schilderij.

Schilder de muren in een nieuwe kleur

Er is niets zo bepalend voor de sfeer in een huis als de kleur van de muren. Vurig rood is passioneel en super gezellig, terwijl zacht, babyblauw wat koeler en heel ontspannend oogt. Hetzelfde geldt voor groen; een kleur waar veel mensen instant door ontspannen. Door alle muren van een fris kleurtje te voorzien, krijgt de hele ruimte ineens een nieuwe look. En dat in slechts enkele uren/dagen! Heb je absoluut twee linkerhanden en wil je echt niet zelf aan de slag met schilderen? Dan kun je daar altijd nog een goede schilder voor inschakelen. De schilder Amsterdam bijvoorbeeld. Woon je daar niet in de buurt? Google dan op ‘schilder’ + ‘jouw woonplaats’ en je vindt vanzelf meerdere opties.

De kracht van verlichting

Wist je dat de manier waarop je een ruimte verlicht ontzettend veel invloed heeft op de sfeer? Lampen zijn er niet voor niets in ontelbaar veel vormen, kleuren en met diverse wattages. Sfeerverlichting doet ontzettend veel, en de juiste lamp op de juiste plek kan een ruimte helemaal afmaken. Vind je het zelf lastig om een verlichtingsplan te maken? Schakel dan een interieurstyliste in. Deze kan je vertellen wat ervoor nodig is om de sfeer te creëren die jij in gedachten hebt. En vergeet ook niet om af en toe wat kaarsjes aan te steken, daarmee oogt het ook in één klap een stuk gezelliger.  

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...

Een stoere industriële ruimte: tips!

Het creëren van een industriële uitstraling in een ruimte...