Het belang van dakbedekking

Datum:

Daken hebben altijd dakbedekking nodig. Dit is een beschermde laag voor een hellend of plat dak wat aangebracht wordt om het dak te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden en andere factoren. Maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste punten waar dakbedekking het dak voor moet beschermen? En welke soort dakbedekking kan je het beste kiezen? Daar willen we je meer over vertellen in deze blog over dakbedekking!

Waarom dakbedekking?

Waarom gebruiken we eigenlijk dakbedekking? Nou, daken krijgen te maken met zware omstandigheden. Zo hebben we door het jaar heen grote temperatuurverschillen, regen, wind, hagel en sneeuw. Wanneer een dak hier niet voor beschermd is kunnen er grote problemen ontstaan voor het gebouw. Daarom is het belangrijk dat dakbedekking van goede kwaliteit is en kan beschermen tegen al deze omstandigheden.

Waterdichtheid

Een van de belangrijkste punten van dakbedekking is verder dat het waterdicht moet zijn. In Nederland hebben we vaak te maken met regen en vooral op platte daken kan deze regen nog een tijdje blijven liggen. Dakbedekking moet er voor zorgen dat deze regen ook echt buiten blijft. Als dakbedekking namelijk niet waterdicht genoeg is, dan kan het dak flink beschadigen en dit kan ook negatieve gevolgen hebben voor binnen. Zo kan er bijvoorbeeld schimmel ontstaan of kan er andere grote schade ontstaan in huis. Daarom moet dakbedekking dus optimaal beschermen tegen water.

EPDM dakbedekking

Dus welke dakbedekking kun je dan het beste kiezen? Nou, wij raden EPDM dakbedekking aan. Deze dakbedekking gaat tot wel vijftig jaar mee, zonder dat je er veel onderhoud aan hoeft te verrichten. Bovendien is deze dakbedekking compleet waterdicht, omdat het naadloos is. Zo heb je dus minder kans op kwetsbare plekken. Daarnaast wordt EPDM gemaakt met een milieuvriendelijk materiaal en het kan zelfs gerecycled worden. Tegenwoordig moeten we zo min mogelijk vervuilend zijn voor het milieu en daarom is EPDM dakbedekking dus ook een erg goede keuze. Daarnaast is EPDM dakbedekking ook nog eens elastisch, waardoor het bestand is tegen temperatuur verschillen. Deze elasticiteit zorgt er ook nog eens voor dat het dak goed beschermd is tegen de zwaarste weersomstandigheden, omdat de EPDM dakbedekking deze klappen goed kan opvangen zonder dat daardoor schade ontstaat. Als kers op de taart is deze dakbedekking ook nog eens gemakkelijk aan te brengen door middel van EPDM lijm. Dit is dus veel veiliger dan dakbedekking aanleggen door middel van branden zoals dat bij bitumen gebeurt en dat is wel goed om te weten als je hier aandacht aan dient te besteden.

 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...