Nummerherkenning uitzetten? Zo doe je dat!

Datum:

Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Je wordt gebeld door iemand waarvan je niet wilt dat hij/zij weet dat jij het bent. Hiervoor is het slim om nummerherkenning uit te zetten. Op deze manier is jouw telefoonnummer 'onzichtbaar' voor de beller. Om je hierover goed te informeren, gaan we in dit artikel dieper in op hoe je nummerherkenning uitzet. Daarnaast leggen we je uit hoe je dit specifiek voor jouw IPhone of Android telefoon doet.

Nummerherkenning uitzetten

Daar waar jouw telefoonnummer normaliter te zien is op het scherm van de ontvanger, kun je dit ook uitzetten. In sommige situaties wil je namelijk dat je nummer liever niet te zien is. De ontvanger ziet hierdoor 'anoniem' of 'onbekend nummer' staan in plaats van jouw eigen telefoonnummer. Dit kun je voor één telefoontje doen, maar ook permanent instellen.

Nummerherkenning uitzetten doe je door een specifieke code in te vullen. In de meeste Europese landen is dit #31#. Zo ook in Nederland. Nadat je deze code hebt ingevuld, plak je hierachter het telefoonnummer dat je wilt bellen. Als dit niet werkt, kun je *31* of *31# gebruiken. Let er wel op dat je dit stappenplan bij elk telefoongesprek opnieuw moet uitvoeren.

Nummerherkenning uitzetten: IPhone

Als je een IPhone hebt, zijn er een paar verschillende manieren om nummerherkenning uit te schakelen. Je kunt dit doen via je telefoon instellingen of via de Telefoon-app. Volg deze stappen om nummerherkenning in je telefooninstellingen in of uit te schakelen:

1. Open de app ‘Instellingen’ op je IPhone en selecteer ‘Telefoon’ in de lijst met opties.

2. Zoek onder 'Gesprekken' naar 'Toon mijn Beller-ID' en schakel deze naar uit.

Er is ook een optie om nummerherkenning direct in de Telefoon-app zelf uit te schakelen. Dit kan handig zijn als de telefooninstellingen je niet toestaan nummerherkenning uit te schakelen.

1. Open de Telefoon-app op je IPhone en selecteer het contact dat je wilt bellen.

2. Tik op "i" bovenaan het scherm en selecteer "Blokkeer deze beller" 

Nummerherkenning uitzetten: Android

Als je een Android-telefoon hebt, zijn er een paar verschillende manieren om nummerherkenning uit te schakelen. Volg onderstaande stappen om nummerherkenning in je telefooninstellingen uit te schakelen:

1. Open de app ‘Instellingen’ en selecteer ‘Telefoon’ in de menu-opties.

2. Zoek onder ‘Gesprekken’ naar ‘Geavanceerd bellen’ en selecteer vervolgens ‘Mijn Beller-ID tonen’. Zorg ervoor dat deze instelling is uitgeschakeld.

Het is ook bij Android apparaten mogelijk om nummerherkenning direct in de Telefoon-app zelf uit te zetten. We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dat doet.

1. Open de Telefoon-app en klik op 'Meer' (drie puntjes).

2. Klik vervolgens op 'Instellingen' en 'Laat mijn beller-ID zien'.

3. Klik nu op 'Verberg nummer'.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Een gezellige eethoek creëren: hoe kies je de beste eetkamerstoelen voor jouw huis?

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen kan een wereld...

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...