Ga je nieuwe zonnepanelen kopen? Dit moet je weten

Datum:

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je huis wordt steeds populairder. Steeds meer Nederlanders maken gebruik van zonnepanelen om te besparen op hun energierekening. Voordat je nieuwe zonnepanelen aanschaft, is het echter wel belangrijk dat je je bewust bent van een aantal belangrijke zaken om op te letten in het aanschafproces. Ben je benieuwd welke zaken jij echt moet weten, voordat je zonnepanelen koopt? Lees dan snel verder.

 

Het doel waarmee je de zonnepanelen aanschaft

Ga je nieuwe zonnepanelen kopen? Dan is het belangrijk om voor jezelf goed helder te hebben met welk doel je de zonnepanelen aanschaft. Zorg dat je helder hebt hoeveel energie je verbruikt, hoeveel energie je wil besparen door de zonnepanelen te plaatsen en ga na wat je aan budget beschikbaar hebt voor de zonnepanelen. Let ook op hoeveel ruimte je op het dak hebt voor de zonnepanelen om in deze energiebehoefte te voorzien. 

Het kiezen van de juiste aanbieder

Doordat zonnepanelen zo populair zijn, komen er ook steeds meer nieuwe aanbieders van zonnepanelen op de markt. Hier zitten goede en betrouwbare partijen tussen, maar helaas is dit niet altijd het geval. Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een echte professional? Ga dan altijd na of de aanbieder aangesloten is bij keurmerken, zoals Zonnekeur, en controleer de reviews van andere klanten online. Een voorbeeld van een betrouwbare aanbieder van zonnepanelen is bijvoorbeeld deze aanbieder van zonnepanelen in Hilversum

De garantievoorwaarden en -termijn checken

Een investering in zonnepanelen is een lange termijn investering. Daarom kies je niet alleen voor zonnepanelen van een hoogwaardige kwaliteit, maar schaf je deze ook aan bij een betrouwbare aanbieder die weet wat hij doet. Controleer, voordat je zonnepanelen aanschaft, altijd welke garanties de aanbieder precies op de zonnepanelen geeft en of er aanvullende garanties van bijvoorbeeld internationale leverancier van toepassing zijn. Zorg dat je vooraf goed weet waar je aan toe bent, mochten er onverhoopt problemen ontstaan met de zonnepanelen.

 

Het juiste type zonnepanelen

Het aanbod van zonnepanelen is erg divers. Ieder type zonnepaneel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ben je op zoek naar het juiste soort zonnepaneel voor je persoonlijke situatie? Ga dan altijd goed na of de efficiëntie van de zonnepanelen aansluit op de energiebehoefte. Controleer ook altijd hoeveel ruimte de panelen precies innemen op het dak en wat er gedaan kan worden om deze een meer esthetische waarde te geven, bijvoorbeeld door ze in, in plaats van op, het dak te verwerken. 

 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...