Lease als ondernemer

Datum:

Ben jij als ondernemer van plan om een auto te gaan leasen? In dat geval is het natuurlijk wel zo prettig om op de hoogte te zijn van alle noodzakelijke informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Als je dit namelijk niet weet, kan je voor verrassingen komen te staan en dat is natuurlijk erg vervelend. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je allemaal rekening mee dient te houden zodat je niet onverwachts voor verrassingen komt te staan. Veel ondernemers maken namelijk deze fout en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt vermijden.

Let op de looptijd

Als je besluit een lease auto te gaan rijden, is het goed om altijd rekening te houden met de looptijd. Een auto leasen gaat namelijk voor langere periode waardoor het goed is dat je weet dat je voor deze periode vast zit aan een contract. Het is dus bij een looptijd van 60 maanden niet mogelijk om na 24 maanden het contract te ontbinden. Om deze reden is het goed om altijd goed in overweging te nemen voor hoelang je een auto wilt gaan lease zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Bijtelling voor privé gebruik

Als je ondernemer bent en je zakelijk leasen wilt gaan gebruiken, is het goed om te weten dat je te maken krijgt met bijtelling. Je dient aan de Belastingdienst een fictieve vergoeding te betalen omdat je de auto waarbij je de kosten voor zakelijke doeleinde aftrekt toch als privé gebruikt. Ben jij benieuwd wat de kosten zijn voor het privé gebruiken van de auto? In dit geval is het goed om naar de website van de Belastingdienst te gaan. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

De kosten die afgetrokken kunnen worden

Als je besluit om te gaan voor zakelijk leasen, is het goed om te weten dat je alle kosten als ondernemer van de zaak kunt aftrekken. Hierboven hebben we wel gelezen dat je hiervoor bijtelling dient te betalen, maar alle overige kosten kun je in dit geval aftrekken. Hierbij kun je denken aan onderhoud, wegenbelasting, benzine en alle andere kosten die te maken hebben met het rijden van de auto. Dit zorgt ervoor dat je belastbare winst lager wordt waardoor je minder belasting dient te betalen. Ben jij benieuwd wat dit voor jou zal betekenen? Op het internet zijn diverse rekentools beschikbaar die je kunt invullen.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe organiseer je een brunch met vrienden aan huis?

Brunchen is een geweldige manier om samen te genieten...

Vijf tips bij het vissen!

Hier zijn vijf tips om u te helpen uw...

Oh nee; witte beestjes op je planten! Wat nu?

Je bent enorm gek op je plantjes en zorgt...

Op een camping Frankrijk kom je helemaal tot rust!

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland. Het land...