Het eten voorbereid voor de dag

Datum:

We hebben het in Nederland over het algemeen enorm goed als het om eten gaat. Op iedere hoek van de straat is wel een supermarktje, bakkerij of café te vinden. Dat kan behoorlijk verleidelijk zijn en het is natuurlijk niet de bedoeling dat we altijd maar iets buiten de deur halen. Niet alleen is dat funest voor onze portemonnee, het is ook niet altijd even gezond. In deze blog geef ik je tips hoe je zelf je eten makkelijk kan bereiden zodat een lunch buiten de deur of iets dergelijks echt een traktatie blijft en het je zo een hoop geld scheelt. Lees je mee?

Tactisch boodschappen doen

Sommige mensen doen voor de hele week boodschappen en andere gaan iedere dag even langs de supermarkt. Als je meerdere boodschappen in een keer doet, heb je een stok achter de deur wat betreft je eigen eten eerst opeten anders is het zowel voedsel als geldverspilling. Daarnaast kan je door je maaltijden vooruit te plannen en gelijk in te slaan beter overzien wat je nu in een week eet en of dit gezond is.

Gesmeerd voor school

Ook de kleintjes moeten natuurlijk wat mee voor op school. Schaf een leuke lunchbox kind aan en vul deze iedere dag met wat gezonde snacks. Kies bijvoorbeeld voor snackworteltjes in plaats van een koekje. Zo geef je jouw kleine wat gezonds mee iedere dag. Ook als ze ouder worden, is het belangrijk om hier met hen over te praten en ze bijvoorbeeld sochtends te helpen met hun eigen lunch klaar te maken. Wedden dat ze dan meer zin hebben in die boterham rond de lunch?

Makkelijk en voordelig

Zoals ik al zei, scheelt het een hoop geld als je zelf eten koopt en bereidt. Niet iedereen heeft ’s ochtends even veel tijd om van alles klaar te maken. Met een yoghurt beker en granola, een stuk fruit en een simpel broodje kom je al een heel eind en je hebt ook gezond gegeten. Jouw lunch zit in ieder geval niet vol met de verkeerde vetten en een enorme hoeveelheid suiker. Soms is dat niet zo spannend als een lunch of zoiets buiten de deur maar op de lange termijn is het wel gezonder en daar zal je lichaam je dankbaar voor zijn.

Prep het diner

Als laatste de gouden tip: prep het avondeten. Haal de ingrediënten in huis voor meerdere avonden en maak alles in één keer klaar. Zo hoef je niet iedere avond te koken en kan je gewoon iets opwarmen, wel zo makkelijk maar gezonder dan het eten buiten de deur!

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe kan gehoorverlies onopgemerkt sociale relaties beïnvloeden?

Gehoorverlies kan sluipend zijn, en vaak merken mensen niet...

Ontdek de wonderen van verschillende detox sappen voor je gezondheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde...

Neem voor je kind een kinderkoffer mee op reis

Reizen met kinderen kan een spannende en uitdagende ervaring...

Ontdek de wereld van heerlijke kruiden online: smaakexplosies gegarandeerd!

De culinaire wereld is een schatkamer vol smaken en...