Een mooie Strelitzia plant

Datum:

Wil je je slaapkamer of je woonkamer een beetje gezellig maken door middel van planten? Dan is het een goed idee om een Strelitzia plant te plaatsen in een van deze ruimtes, of in beide ruimtes. Een Strelitzia plant is een prachtige groene plant, die heel hoog kan worden. Het is dan wel de bedoeling dat je een Strelitzia plant op de juiste manier verzorgd. Zo heeft deze plant veel licht nodig, maar ook veel water. En wist je dat een Strelitzia plant een van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten is? Dit maakt deze plant extra uniek, en het is ook leuk om te weten dat de Strelitzia oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Dus ben je op zoek naar een sfeervolle groene inrichting? Dan is een Strelitzia plant een goed idee. Een andere prachtige plant, is een Monstera.

Monstera

Een Monstera is een prachtige plant, en dit wordt ook wel een gatenplant genoemd. Een Monstera heeft namelijk, ja je raadt het al, gaten in de bladeren. Een Monstera plant staat leuk in veel verschillende ruimtes, en het is uiteraard ook belangrijk dat deze goed verzorgd wordt. Een Monstera heeft niet absurd veel water nodig, maar in de zomer in ieder geval wel meer dan in de winter. Oftewel, blijft het langer licht buiten, dan heeft een Monstera meer water nodig. Het is echter niet de bedoeling dat de grond heel vochtig wordt, maar liever licht vochtig. Bekijk de Monstera regelmatig en voel aan de grond hoe het voelt. En waar zet je een Monstera neer?

Standplaats Monstera

Een Monstera zet je uit de middagzon, maar in de ochtend is het belangrijk dat de plant een paar zonnestralen te zien krijgt. Zet deze plant dus niet dicht bij een raam neer, maar een stuk ervan af. Gelukkig laat deze plant het gelijk weten als er te veel licht op de plant schijnt, want dan worden de bladeren namelijk geel. Op deze manier weet je dus precies wanneer de plant op de verkeerde plek staat, zodat je hier gelijk verandering in kan brengen. Met deze twee planten kun je de ruimtes in je woonkamer gezellig en sfeervol inrichten. Planten zorgen sowieso voor veel sfeer, dus schaf er zeker een aantal aan. En heb je geen groene vingers? Zorg dan gewoon dat je altijd de verzorging van de plant goed doorleest, zodat de plant lekker lang blijft leven en jij kunt genieten van een groene inrichting!

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...