De verschillende rolgordijnen

Datum:

Ben jij op zoek naar een rolgordijn die je eenvoudig online kunt bestellen? Dan is het goed als je op de hoogte bent van de verschillende soorten en maten. Om je hier een goed beeld van te geven, zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied. Zo weet je namelijk zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het bestellen van een rolgordijn is namelijk erg complex. Om je hierbij te helpen zullen we hieronder een aantal tips benoemen, waardoor jij beter in staat bent om een rolgordijn aan te schaffen die voldoet aan jouw persoonlijke wensen. 

Normaal of verduisterend?

Als je op zoek gaat naar een rolgordijn is het als eerst de vraag of je voor een normaal of verduisterend rolgordijn gaat. Een verduisterend rolgordijn op maat is natuurlijk het best mogelijke product op de markt. Door een verduisterend rolgordijn op maat te bestellen weet je zeker dat je geen last zult krijgen van de zon. Het nadeel van dit product is wel dat het prijskaartje een stuk hoger ligt dan die van de normale rolgordijnen. Echter, zul je versteld staan van hoe fijn dit product is. Om deze reden is het altijd aan te raden om voor een verduisterend product te kiezen.

Duo of enkel?

Het is ook goed om te benoemen dat je bij een rolgordijn kunt kiezen uit enkel of duo. Bij enkel heb je een groot lap stof die je naar boven en beneden kunt bewegen, terwijl je bij een duo systeem twee banden hebt die je heen en weer kunt bewegen. Als je puur naar prijs kijkt, is een enkelsysteem het goedkoopst. Dat terwijl een duosysteem volgens velen weer mooier oogt en om deze reden aan te raden is. Je wilt je woning immers wel zo mooi mogelijk aankleden en een duo rolgordijn op maat kan je hier zeker bij helpen.

Koord of stokje?

Als je een rolgordijn op het oog hebt, is het goed om te kijken naar welke type bediening je wilt aanschaffen. Zo kun je kiezen uit een koordje waarbij je middels de ene koord het rolgordijn naar beneden kunt doen, terwijl je met een andere koord de hoogte kunt verstellen. Je kunt er ook voor kiezen om de bediening in de vorm van een stokje te nemen. Dit stokje kun je draaien om het rolgordijn omhoog of omlaag te krijgen. Het is maar net wat je zelf wilt.

 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...