Tijd voor jouzelf

Datum:

We nemen veel te weinig tijd voor onszelf. De meeste mensen zijn minstens vier en meestal vijf dagen in de week bezig met werk en als we thuiskomen, zijn we moe en ploffen we op de bank. Dan kijken we naar hersenloze tv, gaan we naar bed en dan begint de dag weer opnieuw. Zo verliezen we soms een beetje het contact met onszelf. En het is zo belangrijk voor ons levensgenot dat we dat weer terugvinden. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen. Lees je mee?

De ontwikkeling in je kunnen

Als mens halen we vaak veel voldoening uit dingen doen. Zeker omdat een hoop activiteiten ons plezier brengen. Daarnaast ontwikkelen we ons als mens ook als we vaardigheden opdoen en actief bezig zijn met het verbeteren van deze dingen. En die vaardigheden kunnen van alles zijn, van koken tot sporten en van schilderen tot vissen. Neem de tijd voor je vaardigheden en hobby’s. Als je dat hebt gedaan, sluit je de dag vaker met een voldaan gevoel af.

Bezig met denken

Als mensen denken we ook een hoop. En we denken na over alles en nog wat. Toch vinden we het vaak lastig om kritisch naar onszelf en ons denken te kijken terwijl hier vaak ook een groot stuk van de ontwikkeling in zit. We moeten constant aan onszelf blijven werken, dat is niet altijd leuk en makkelijk maar zorgt vaak wel voor een rustiger en gelukkiger leven op de lange termijn. Het is soms even zoeken naar wat voor jou werkt.

Even een rustmomentje

En die tijd voor jouzelf kan ook in hele kleine dingen zitten, neem aan het einde van de dag eens de tijd voor een bad of het lezen van een boek, of misschien luister je wel graag naar muziek maar heb je nog geen moment gehad om dat te doen. Door op die momenten een pas terug te nemen en te kiezen voor jezelf, bouw je rust in en geef je jezelf de prioriteit die je verdient.

Alle aandacht voor jouw lichaam

En je lichaam kan vaak ook wel wat aandacht gebruiken. Zijn er kwaaltjes, zere spieren en dergelijke waar je al langere tijd meeloopt? Dit is het teken dat je naar fysiotherapie Hilversum moet gaan. Zij kunnen je helpen met oefeningetjes die je spieren kunnen ondersteunen en herstellen. Last van rug en nekklachten? Dan is de fysio niet altijd de oplossing. Praat met de chiropractor Hilversum en bespreek wat de mogelijkheden zijn. Vaak zit het probleem in het contact tussen je zenuwstelsel en de gewrichten in je ruggenwervel.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Ontdek de wonderen van verschillende detox sappen voor je gezondheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde...

Neem voor je kind een kinderkoffer mee op reis

Reizen met kinderen kan een spannende en uitdagende ervaring...

Ontdek de wereld van heerlijke kruiden online: smaakexplosies gegarandeerd!

De culinaire wereld is een schatkamer vol smaken en...

Kunst aan de muur: hoe glas schilderijen en muurcirkels je interieur kunnen verrijken

Een lege muur kan een kamer onafgewerkt doen lijken....