Van het leven genieten

Datum:

Het leven zit vol met verantwoordelijkheden. Op tijd je huur of hypotheek voldoen, boodschappen, rekeningen, sociale bezoekjes, de zorg voor kinderen of huisdieren en natuurlijk elke dag present zijn op het werk. Die verantwoordelijkheden zijn er nu eenmaal. Net als iedere andere Belg zorg je dat jouw leven onder controle is. De rekeningen zijn op tijd betaald, je kinderen gaan keurig op tijd naar school en ook jij zit dagelijks op kantoor, achter het stuur, in de winkel of waar je dan ook werkt. Maar het weekend is anders. In het weekend kun je even loskomen van al die verantwoordelijkheden, om plezier te maken en uit te rusten. Van het leven genieten is niet zo moeilijk, wanneer je het goed doet! Een hapje eten met je echtgenote, een pintje vatten met de jongens of gezellig met je kinderen naar de cinema.

Jouw weekend, jouw regels

Een pintje hoeft niet uitsluitend op zaterdag genuttigd te worden. Je vrienden zijn de perfecte drinkpartners, maar je kunt natuurlijk ook op zondagavond gezellig voor de buis genieten van een Trappist of een zinnen prikkelende Gueuze. Jij bent een betrouwbare werknemer, dus je zit toch wel weer op je plaats op maandagochtend. Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. Op jou kunnen je collega's altijd rekenen. Alcohol drinken is per slot van rekening geen probleem, zolang je maar controle houdt. En controle? Die heb jij!

Voetbal en zo nu en dan Formule 1

Je zondagmiddagen worden meer dan eens beheerst door het kijken van een spannende wedstrijd. Of dat nu Club Brugge tegen Anderlecht betreft, of een spraakmakend circuit die je simpelweg moet zien! Tijdens een potje voetbal drink je wat. Dat hoort er nu eenmaal bij. 2 of 3 pintjes zal toch zeker genoeg zijn? Kom, wanneer je team voor staat mag daar best een extra pint op gedronken worden. Je hebt immers controle over jezelf!

Let op de controle

Gewenning kan optreden bij veelvuldig alcohol gebruik. Merk je aan jezelf dat je vaker begint te drinken en dat je steeds meer drinkt om dezelfde genoegdoening te bereiken? Let dan op. Want het nuttigen van alcohol kan ook invloed krijgen op je dagelijks functioneren. Worden de rekeningen op tijd betaald? Zijn je kinderen op tijd aanwezig in de klas? Vergeet je je huisdieren niet te voeden? Wanneer je merkt dat je verantwoordelijkheden beginnen te lijden onder jouw alcohol gebruik, is het tijd om kritisch op jezelf te zijn. Stoppen met drinken is niet gemakkelijk, maar zeker mogelijk. Door op het juiste moment te vragen om alcoholhulp kan je gebruik worden teruggedrongen. Verlies je de controle, dan is het helemaal geen schande om hulp in te roepen. Ervaren, deskundige mensen, bijvoorbeeld. Deze mensen maken gebruik van hun ervaringen, kennis en goede hart om jou de alcoholhulp te bieden die je nodig hebt. Juist door op tijd om hulp te vragen, kun jij de controle weer terug krijgen. Met alcoholhulp los je problemen pas echt goed op.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe kan gehoorverlies onopgemerkt sociale relaties beïnvloeden?

Gehoorverlies kan sluipend zijn, en vaak merken mensen niet...

Ontdek de wonderen van verschillende detox sappen voor je gezondheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde...

Neem voor je kind een kinderkoffer mee op reis

Reizen met kinderen kan een spannende en uitdagende ervaring...

Ontdek de wereld van heerlijke kruiden online: smaakexplosies gegarandeerd!

De culinaire wereld is een schatkamer vol smaken en...