Zo maak je de inrichting van een café compleet

Datum:

Een succesvol café bestaat uit een hoop componenten! Een goed menu, de juiste mensen en een leuke inrichting kunnen al een hoop voor elkaar krijgen. Uiteindelijk gaat het erom dat je door middel van deze factoren een sfeer weet te creëren die uniek is en waar mensen graag onderdeel van willen zijn. In deze blog lees je daar meer over!

Kies je stijl 

Een café kan zich echt onderscheiden door het hebben van een stijl. Voorbeelden van stijlen in een café kunnen zijn: industrieel; vintage; zoiets! Je hoeft dan niet alles in die stijl in te richten maar het geeft je een goede richting in hoe het er ongeveer uit moet komen te zien en je hebt ook iets waar je je eigen draai aan kan maken. Een stijl kiezen zorgt er ook voor dat je echt je café om iets heen kan bouwen en hierdoor kan je ook je gasten een echte ervaring aanbieden. Ook is het een manier om een specifieke doelgroep aan te spreken, zo kan je ervoor kiezen om meer voor een stijl te gaan die een jonge creatieve doelgroep aanspreekt, maar je kan ook voor een stijl kiezen waar meer een zakelijke doelgroep zal aanspreken. Een stijl heeft op die manier veel handvatten, ook als het gaat over hoe lang gasten willen blijven. Nodigt de stijl uit om langer te blijven zitten of is het juist een fijne plek om even snel een koffie te doen of een kleine hap? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee kan houden!

Uniek meubilair 

Het meubilair valt in een café vaak meteen op. Je loopt ergens naar binnen en dan kan je altijd wel relatief snel aanvoelen of het fijn is om er te zitten, zowel letterlijk als figuurlijk. Om eerst in te gaan op het letterlijke gedeelte: als je ergens gaat lunchen wil je wel lekker op de stoel kunnen zitten. Als dit niet het geval is, ben je vaak ook snel weer weg. Een goede stoel kan echt wonderen doen voor je café! Je kan maar beter meteen inspelen op de wens van een klant om ergens lekker te kunnen zitten. Maar ook het uiterlijk doet er toe, die het meest sfeerbepalend! En met uniek meubilair kom je echt al snel een eind. Tweedehands barkrukken hebben juist omdat ze gebruikt zijn al een hele eigen uitstraling. Het kan een ruimte enorm opbeuren, vaak geeft een gebruikte stoel een beetje een vintage look, net zoals houten tafels, of unieke tafelbladen horeca ook meer charme hebben zodra ze een paar jaar oud zijn.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Ontdek de wonderen van verschillende detox sappen voor je gezondheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde...

Neem voor je kind een kinderkoffer mee op reis

Reizen met kinderen kan een spannende en uitdagende ervaring...

Ontdek de wereld van heerlijke kruiden online: smaakexplosies gegarandeerd!

De culinaire wereld is een schatkamer vol smaken en...

Kunst aan de muur: hoe glas schilderijen en muurcirkels je interieur kunnen verrijken

Een lege muur kan een kamer onafgewerkt doen lijken....