Kleine huisdieren voor kinderen

Datum:

Kinderen houden van het idee om een huisdiertje te hebben, ze vinden het vaak ook niet erg om er veel meer dan één te hebben. De meeste ouders begrijpen niet waarom kinderen dit zo graag willen. Kinderen weten dat ze nooit iets mogen zonder dat hun ouders toezegging geven, en daarom blijven ze vaak doorratelen over hoe graag ze het willen in de hoop dat ouders ja zullen zeggen. Als je als ouder op het punt staat om de keuze te maken om toch die ene cavia te nemen omdat je kind zo geobsedeerd is met hun kleine oogjes maar je twijfelt vanwege de stress die ermee gepaard gaat dan zijn er nog een paar andere opties die je zou kunnen overwegen. Ouders kunnen proberen verder te kijken dan de tijd en inspanningen die het gaan kosten om voor het dier te kunnen zorgen. 

Verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen bij kinderen

Bij kinderdagverblijf den haag is het mogelijk om deze opties op tafel te leggen, er zijn daar namelijk verschillende kleine diertjes waarmee de kinderen kunnen spelen, aaien of gewoon bekijken. Allemaal op hun eigen tempo. Kinderen met huisdieren moeten goed voor de dieren zorgen, het hangt ervan af hoe oud je kind is hoeveel verantwoordelijkheid je hen kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met je kind leren hoe belangrijk het is om het hok van het huisdier schoon te maken, het te eten geven en ervoor zorgen dat het altijd water heeft. Kinderen die bijvoorbeeld een hond hebben kunnen leren wat voor soort eten het beste bij het soort past omdat niet ieder ras elk type hondenvoer mag of kan eten. Al deze verschillende activiteiten leren kinderen hoe ze onderzoek moeten doen. En wanneer ze een lange periode met een huisdier hebben gewoond, zouden ze het verantwoordelijkheidsgevoel onder de knie moeten hebben.

Het bouwt hun zelfvertrouwen op

Voor kinderen zijn hun huisdieren net als mensen. Dus proberen ze met het huisdier om te gaan zoals ze zouden doen met hun leeftijdsgenoten. Ze proberen met de dieren te praten, spelen ze met ze, knuffelen ze, en worden ze er zelfs boos op. Al deze uitingen van hun diepste gevoelens aan hun huisdieren zonder de angst om veroordeeld te worden spelen een super belangrijke rol in het vergroten van hun zelfvertrouwen. Kinderopvang piccolini biedt deze mogelijkheid aan zodat ze kunnen oefenen en ook kunnen delen met andere kinderen. Delen is iets erg belangrijks, ze delen eten, drinken, gedachten en ideeën met hun huisdieren en zoeken speciale momenten om dingen aan hun huisdieren te geven. De enige positieve kant is dat de dieren er nooit om hoeven te vragen. 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Ontdek de wonderen van verschillende detox sappen voor je gezondheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde...

Neem voor je kind een kinderkoffer mee op reis

Reizen met kinderen kan een spannende en uitdagende ervaring...

Ontdek de wereld van heerlijke kruiden online: smaakexplosies gegarandeerd!

De culinaire wereld is een schatkamer vol smaken en...

Kunst aan de muur: hoe glas schilderijen en muurcirkels je interieur kunnen verrijken

Een lege muur kan een kamer onafgewerkt doen lijken....