Verschillende soorten leningen

Datum:

Vandaag de dag is het heel normaal om geld te lenen bij een bank of particuliere leningverstrekker. Natuurlijk is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het je altijd geld kost om geld te lenen. De partij die geld aan je uitleent moet immers wel voordeel behalen uit het verstrekken van leningen. Door rente te heffen over het geleende geld, kan een kredietverstrekker geld verdienen. Als je overweegt om geld te lenen, is het van belang om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten leningen zijn. In deze tekst maak je kennis met de bekendste soorten leningen. 

 

Een hypothecaire lening

Vrijwel iedereen die een woning koopt maakt hierbij gebruik van een hypotheek. Dat komt doordat er maar weinig mensen zijn die genoeg spaargeld hebben om een woning in één keer af te betalen. Een hypotheek is een lening die normaliter wordt gebruikt om een woning te kopen, maar ook als bedrijf kun je een hypotheek afsluiten. Dit wordt vaak gedaan om een bedrijfspand te kopen. Toch worden verreweg de meeste hypotheken afgesloten door particulieren die een woning willen kopen. Als jij dit ook overweegt, kun je vandaag je maximale hypotheek berekenen. Indien jij wilt verbouwen hypotheek, kun je er ook voor kiezen om je hypotheek op te hogen, zodat je de verbouwing kunt betalen met het geld dat je leent. 

 

Een persoonlijke lening

Als particulier kun je ook geld lenen wanneer je geen woning wilt kopen. Wanneer je geld leent zonder dat er een onderpand is, zoals je huis bij een hypotheek, wordt dit ook wel een persoonlijke lening genoemd. Je kunt een persoonlijke lening bijvoorbeeld gebruiken om een auto te kopen of om je woning te verbouwen. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de voorwaarden voor dit soort leningen erg verschillend kunnen zijn. Verdiep je hier dus extra goed in, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

 

Een zakelijke lening

Je kunt er als ondernemer ook voor kiezen om geld te lenen op naam van je bedrijf. Echter, het is wel van belang om hierbij te vermelden dat je dit geld enkel voor zakelijke uitgaven mag gebruiken. Je mag dus geen zakelijke lening afsluiten om hier vervolgens je huis mee te verbouwen. Wel is het mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten om hier je bedrijfspand mee te verbouwen. Dit is immers wel een zakelijke uitgave

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Een gezellige eethoek creëren: hoe kies je de beste eetkamerstoelen voor jouw huis?

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen kan een wereld...

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...