Alles wat je moet doen voor je verder gaat met je Harley Davidson aankoop

Datum:

Je gaat een Harley Davidson kopen, dit is een droom voor veel mensen. De karakteristiek en authenticiteit van zo’n voertuig is niet te evenaren. Plots vinden je buren het niet meer zo erg om de motor om 08:00 te horen starten, ze kijken uit het raam om hem te bewonderen. Je bent het mannetje op de weg en dit besef je je maar al te goed. Dit is waar jij zo hard voor hebt gewerkt en je bent hier dan ook super trots op. Maar, er staat je nog een hoop te wachten. Voordat je die Harley Davidson écht voor de deur zult hebben, zul je een aantal dingen moeten regelen. Welke dingen dit zijn? Dat vertellen we je hier.

Verzekering

Een Harley Davidson is een kostbaar speeltje. Een speeltje is eigenlijk een schande om hem zo te noemen. Het is een heilige graal. Nou goed, een kostbare heilige graal dan. Dit betekent dat, los van je liefde voor het voertuig, je geen schade wil hebben vanwege de hoge kosten die dit met zich zou meebrengen. Heel begrijpelijk, maar je moet dan wel een Harley Davidson verzekering afsluiten. Welke verzekering dat is, is helemaal aan jou. Je moet je echter wel goed beseffen dat de meeste verzekeringen alleen de schade dekken die jij aan een ander toe doet. Rijd je zelf schade? Dan mag je die kosten ook zelf dragen. Met een Harley Davidson is dit een duur grapje, daar zit je niet op te wachten. Het is daarom misschien raadzaam om te kiezen voor een all risk verzekering Harley Davidson. Zo weet je zeker dat, ook als je schade rijdt, je nog genoeg geld op je bankrekening hebt staan om eten op tafel te zetten. 

Kenteken

Als je een motor gaat kopen, moet je de motor nog op je naam laten zetten. Dit gebeurt bij de RDW (RIjksdienst voor het Wegverkeer) en wordt overschrijving genoemd. Je hebt hierbij de hulp van de koper nodig. De koper zal enkele gegevens moeten aanleveren, zoals een kentekenbewijs. Ook moet het kentekenbewijs voldoen aan alle eisen voor overschrijving. Zo heb je de tenaamstellingscode nodig en nog meer. Je kunt dan naar de RDW en dan zal, indien alle gegevens compleet zijn, het voertuig op jouw naam worden gezet. De motor is nu officieel van jou. Geniet maar van je Harley Davidson, want de tijd vliegt voorbij met zo’n ding! 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Ontdek de wonderen van verschillende detox sappen voor je gezondheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde...

Neem voor je kind een kinderkoffer mee op reis

Reizen met kinderen kan een spannende en uitdagende ervaring...

Ontdek de wereld van heerlijke kruiden online: smaakexplosies gegarandeerd!

De culinaire wereld is een schatkamer vol smaken en...

Kunst aan de muur: hoe glas schilderijen en muurcirkels je interieur kunnen verrijken

Een lege muur kan een kamer onafgewerkt doen lijken....