Wat is DeFi?

Datum:

DeFi staat voor decentralized finance, ook wel gedecentraliseerde financiering. Dit is een vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale financiële tussenpersonen. Deze financiering wordt gebruikt om traditionele financiële producten om te zetten in vertrouwensloze en transparante protocollen. Deze vorm van financiering heeft als doel om een financieel systeem te creëren dat openstaat voor iedereen en dat de behoefte aan vertrouwen in een centrale partij minimaal houdt. Technologieën die daarbij helpen zijn het internet, cryptocurrency, cryptografie en blockchain. Hierdoor wordt er een gezamenlijk financieel systeem opgebouwd zonder dat er centrale autoriteiten nodig zijn. 

Eigenschappen van DeFi

Er zijn verschillende kenmerken van DeFi coins die ervoor kunnen zorgen dat u zou willen investeren in DeFi coins. Allereerst zijn de DeFI coins onafhankelijk van wetgevende instanties, financiële instellingen en de overheid. Daarnaast was er in 2020 een enorme groei van DeFI. Dit heeft de aandacht getrokken van veel internationale bedrijven, investeringsfondsen en grote banken die hierdoor DeFi projecten zijn gaan steunen. Verder is Covid-19 voor de DeFi coins positief uitgevallen. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat DeFi populairder is geworden, veel mensen zagen de DeFi coins als veilige haven om hun geld te bewaren en te laten groeien. Als laatste is de potentie van de DeFi coins groot, door de tussenpersoon over te slaan en door van kleine clipjes waardevolle digitale munten te maken. 

Waarop moet gelet worden bij een investering?

Als beginnende investeerder kan de crypto industrie overweldigend zijn. Er zijn allerlei brokers, exchanges, digitale munten en nu is er ook DeFI coins. Bij het kiezen van een bepaalde coin is het belangrijk om te kijken naar het aanbod, het totale aanbod en het circulerende aanbod. Het totale aanbod zijn het totale aantal tokens die al bestaan en met het circulerende aanbod worden de tokens bedoeld die momenteel in omloop zijn. Naast het aanbod moet er ook worden gekeken naar de limietvoorraad. Dit zijn het maximale aantal munten dat een cryptocurrency ooit zal hebben. Er worden zo bijvoorbeeld maximaal 21 miljoen Bitcoins gemined. Op den dur kan dit betekenen dat de Bitcoin erg schaars wordt, dit heeft vaak positieve gevolgen voor de prijs. Het is daarom belangrijk om u goed te verdiepen in de maximale limiet van een cryptocurrency. Sommige coins hebben een maximaal andere weer niet. Verder is de marktkapitalisatie bij een investering ook erg belangrijk. Dit geeft de totale waarde van een bedrijf weer. Dit is te berekenen door de prijs te vermenigvuldigen met het circulerende aanbod. Als u zich in deze factoren hebt verdiept kunt wellicht beginnen met een investering in een coin.  

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Sigma brengt jou de beste soorten verf voor binnen en buiten de woning

Verf is een belangrijk onderdeel in de woning. Verf...

De waterleiding moet écht goed worden aangelegd

Het aanleggen van een waterleiding is niet zomaar iets....

Rvs op maat

Wanneer je rvs op maat wil dan ben je...

Werk je vanuit huis? Scoor voordelige zakelijke energie

Nederland kent een flink aantal zelfstandige ondernemers. Een deel...