Brievenbuspakketten versturen was niet eerder zo eenvoudig

Datum:

Het komt steeds vaker voor dat je een pakketje door de brievenbus krijgt. Dat is ook niet zo gek, want waarom zou je een grote doos versturen als het ook in de brievenbus past. Hiermee bespaar je op de verzendkosten en je helpt mee aan het milieu, omdat je flink kunt besparen op de grotere dozen. Een brievenbuspakketje past altijd in de brievenbus van de ontvanger en een ander voordeel is dat de bezorger niet hoeft aan te bellen. Ook hoef jij niet te wachten tot het pakketje afgeleverd wordt, wel zo prettig toch. Wij gaan je alles vertellen wat je moet weten over de brievenbusdoos.

Wat zijn de voordelen van een brievenbusdoos?

Een belangrijk voordeel is dat het versturen van een brievenbuspakket in een brievenbusdoos behoorlijk voordeliger is dan een normaal pakket. Doordat ook de verzendkosten aanzienlijk lager zullen zijn, kan je eenvoudig honderden euro’s besparen door gebruikt te maken van een brievenbuszending. Je kunt met een brievenbuspakketje de status van het pakket wel blijven volgen, zo blijf je toch op de hoogte van de status van jouw pakket.

Zijn er eisen aan het versturen van pakketten in een brievenbusdoos?

Er zijn enkele eisen waar een pakketje aan zal moeten voldoen, zo mag het pakket niet zwaarder zijn dan twee kilogram en er zit ook een maximum aan het formaat. Het Formaat van de brievenbusdoos mag niet groter zijn dan 38 maal 36.5 maal 3.2 centimeter. Als het pakket zwaarder is dan de aangegeven twee kilogram dan zal de ontvanger een boete ontvangen, omdat het onvoldoende gefrankeerd is. Het is dus niet verstandig buiten de regels te treden. Ben jij van plan een zwaarder brievenbuspakketje te versturen dan is het aan te raden voor een normale pakket verzending te kiezen. Een boete voor onvoldoende frankering is natuurlijk niet zo leuk voor jou, maar ook niet voor de ontvanger.

Verschillende brievenbusdoosjes

Er zijn een heleboel verschillende brievenbusdoosjes, deze zijn in de meeste gevallen wit of bruin gekleurd. De brievenbusdoos kun je ook aanschaffen in allerlei andere kleurtjes, je kunt zelfs kiezen voor een brievenbusdoos met een voorbedrukte strik. Wil jij liever een brievenbusdoos versturen met een persoonlijke boodschap? Je kunt er ook voor kiezen om jouw brievenbusdozen laten bedrukken met een bedrukking die jij graag zou willen. De brievenbusdozen zijn ook in een aantal verschillende maten aan te schaffen, op deze manier is er altijd een brievenbusdoos die geschikt is voor het verzenden van jouw pakketje.

 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...

Een houten gevel: duurzaam, esthetisch en een moderne keuze

Een houten gevel kan een geweldige keuze zijn voor...

Producten verzenden: een stapsgewijze aanpak

Het verzenden van producten is een essentieel onderdeel van...