Kun je een wespennest zelf verwijderen?

Datum:

Een wespennest op een ongewenste locatie, zoals je tuin is niet zo fijn. Je wil natuurlijk niet dat je huisdier of kind te dichtbij komt, dat kan verkeerd aflopen. Soms kan er zelfs een wespennest in je huis zitten waardoor je last krijgt van wespen die door je huis vliegen. Lees hier meer over het verwijderen van een wespennest.

Het wespennest vinden

Je ziet de wespen misschien makkelijker dan het nest zelf. De wespen zitten graag op een veilige plek verstopt, maar dit is niet altijd fijn voor jou. Een wespennest heeft een kegelvorm en is grijs van kleur. In het voorjaar is hij nog niet zo groot omdat ze dan pas net begonnen zijn. Kom je er later achter? Dan kan het zijn dat hij al een stuk groter is. Je kunt het wespennest vinden door in de gaten te houden waar de wespen naartoe vliegen. Je wil deze beestjes het liefst niet bestrijden met chemicaliën, je kunt daarom ook voorkomen dat de wespen een nest maken door de geur van azijn. Ook kun je een nep wespennest kopen, dit is ook een diervriendelijke manier om wespen weg te houden. Als de wespen denken dat er concurrentie is zullen ze zich niet eraan wagen om zelf een nest te bouwen.

Toch bestrijden?

Is het toch een ernstig probleem geworden? Dan is het goed om professionele hulp in te schakelen, als je zelf een wespennest verwijdert riskeer je vele wespensteken. Zoek naar wespennest verwijderen Utrecht of wespennest verwijderen arnhem en je zult veel resultaten krijgen van professionals. De prijzen zullen verschillen per bedrijf en locatie. Maak een afspraak met de wespenbestrijder zodat er iemand langs kan komen om te kijken. Vervolgens kan de bestrijder een indicatie geven van hoe groot het probleem is, hoe lang het duurt voordat het is opgelost en wat de kosten zijn voor het verwijderen van het wespennest. 

Conclusie

Wespennesten zijn een veel voorkomend probleem en kunnen zich op plaatsen bevinden die liever niet gewenst zijn. Kies daarom allereerst voor preventie, zoals een geur die wespen haten op plekken waar zij snel een nestje zouden willen bouwen. Daarnaast kun je een nep wespennest ophangen zodat je de wespen voor de gek houdt, dan blijven ze ook weg. Komt het toch zo ver? Schakel dan een professional in om wespensteken te voorkomen. Zoek zo snel mogelijk naar een bedrijf dat jou kan helpen, dan komt er iemand langs en is jouw huis of tuin hopelijk snel weer wesp-vrij. 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Warmtepompen: een duurzame investering

Het is misschien een term die je al...

Drie tips voor een snelle woonkamer make-over

Ben jij de inrichting of uitstraling van je woonkamer...

Jouw gids voor het kopen van de beste opentrapprofielen

De trap is een essentieel onderdeel van elk huis....

Ontdek de voordelen van jinko zonnepanelen voor je huis

Hallo daar! Wist je dat zonnepanelen een geweldige manier...