Houd het vakantiegevoel vast

Datum:

Vakantie: voor de meesten van ons is die helaas alweer voorbij. Sterker nog, van al onze goede voornemens die we tijdens de vakantie hebben gemaakt is ook niet zoveel meer over. Je kent het wel: je ligt heerlijk op je strandlaken op een Grieks strand en je neemt je voor dat je dit relaxte leven, dit zorgeloze bestaan ook thuis wilt voortzetten. Of je zit lekker op een terras met een bord vol zeer smakelijke gerechten voor je en je bedenkt dat je thuis ook zo lekker wil koken en uitgebreid de tijd wil nemen voor het diner. Maar het loopt natuurlijk anders. Je komt veel te laat thuis, je moet nog iets eten en je trekt maar wat uit de koelkast zonder te kijken wat het precies is. En van relaxen op de bank, die de vervanging is van het strandlaken, komt al helemaal niets want het huis moet schoon, de kinderen moeten geholpen worden met hun huiswerk en je baas verwacht je alweer vroeg op kantoor. Weg vakantiegevoel. Ergens halverwege zo’n drukke week realiseer je je: dit moet toch anders kunnen? En inderdaad, er zijn echt manieren om dat vakantiegevoel langer vast te houden.

Haal Griekenland in huis

Stel, je was inderdaad op vakantie in Griekenland. De prachtige Griekse stranden of het heerlijke zonnige weer kun je niet in huis halen, maar de smaak van Griekenland kun je wel in je keuken tevoorschijn laten komen. Griekse producten kopen is online heel goed te doen en je hebt een ruime keuze uit allerlei lekkernijen waarmee je je gerechten de smaak van je vakantie kan geven. Neem bijvoorbeeld Griekse olijfolie. Heerlijk voor in salades of om je eten mee te bereiden. De olijven hebben de Griekse zon gevangen op het eiland Samos en is geheel biologisch. Zo weet je zeker dat je iets goeds in huis haalt. Met deze olijfolie bereid je makkelijk een heerlijke Griekse salade waarbij je je zo weer op een terras aan de blauwe zee waant.

Neem de tijd

Wat je voornemens ook waren na de vakantie: neem er je tijd voor. Je geest en je lichaam hebben dat vakantiegevoel regelmatig nodig en niet een keer per jaar op het Griekse strand. Je kunt ook in eigen huis op eenvoudige wijze vakantie vieren door rustig en lekker te eten en tijd te nemen voor elkaar. Houd het vakantiegevoel vast. Je verdient het.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe organiseer je een brunch met vrienden aan huis?

Brunchen is een geweldige manier om samen te genieten...

Vijf tips bij het vissen!

Hier zijn vijf tips om u te helpen uw...

Oh nee; witte beestjes op je planten! Wat nu?

Je bent enorm gek op je plantjes en zorgt...

Op een camping Frankrijk kom je helemaal tot rust!

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland. Het land...