Beginnen aan motorrijden? Zo pak je dat aan.

Datum:

Het ultieme gevoel van vrijheid beleven, wie wilt dat nu niet? Motorrijden geeft je energie een enorme boost en laat je een bijzonder gevoel van vrijheid ervaren. Een vrijheid die je op een andere manier naar het leven laat kijken. Niet meer alleen de weg op om van het ene naar het andere punt te komen, maar de weg op omdat het je plezier oplevert. Met de wind door je haren scheur je op de motor over de wegen en ontdek je de mooiste plekken in zowel het binnen- als buitenland. Niet meer in de file staan en deel uitmaken van een ware community, hoe tof is dat! Voor de een is motorrijden dan ook een droom van jongs af aan en heeft het rijbewijs het liefst nog voor de achttiende verjaardag binnen, de ander leert het op een latere leeftijd kennen. Wat jouw reden ook is om de beginnen aan deze hobby, zodra je eenmaal bent begonnen wil je niet meer zonder.

 

Rijbewijs halen

Voordat je de weg op mag moet je natuurlijk je rijbewijs behalen. Er zijn drie verschillende soorten rijbewijzen die je kunt halen, afhankelijk van de zwaarte van de motor waar je op wilt gaan rijden. Dat onderscheid wordt gemaakt tussen rijbewijs A1, A2 en A. Allereerst begin je met het theorie-examen bij het CBR, daarna kun je gaan starten met de praktijklessen. Gemiddeld hebben leerlingen zo’n 20 tot 24 uur rijlessen nodig om hun motorrijbewijs te halen. Het examen zelf bestaat uit de voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren nog een tussentijdse toets te doen zodat je tijdens het examen zelf minder oefeningen hoeft uit te voeren. Na het behalen van je examen wacht je alleen nog een gezondheidsverklaring, daarna mag je gelijk naar het gemeentehuis om je nieuwe rijbewijs dan ook daadwerkelijk aan te vragen.

 

Een motor uitkiezen

Na het behalen van je examen ben je toe aan je eerste eigen motor. r zijn veel verschillende motoren waar je uit kunt kiezen. Van all-road motor tot sportmotor en van tourmotor tot cafe-racer. Rijgedrag, comfort, zithouding en vermogen lopen erg uiteen, het is hoe dan ook belangrijk om rekening te houden met het gebruiksdoel van de motor. De kosten lopen vanzelfsprekend ook erg uiteen, je kunt uitgaan van een startbedrag van €5.000,- voor een nieuwe motor. Daarnaast moet je je motor verzekeren, dit is in Nederland verplicht. Hiermee ben je gedekt voor bepaalde schade die je oploopt of veroorzaakt. Door online verschillende verzekeringen te vergelijken kun je de beste motorverzekering voor jou uitkiezen.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe organiseer je een brunch met vrienden aan huis?

Brunchen is een geweldige manier om samen te genieten...

Vijf tips bij het vissen!

Hier zijn vijf tips om u te helpen uw...

Oh nee; witte beestjes op je planten! Wat nu?

Je bent enorm gek op je plantjes en zorgt...

Op een camping Frankrijk kom je helemaal tot rust!

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland. Het land...