Zeilkleding

Datum:

Voor een goede zeildag is het belangrijk dat je goede zeilkleding draagt. Maar de zeilkleding die je nodig hebt is voor iedereen anders. Het is natuurlijk van belang dat de kleuren van de zeilkleding mooi is. Maar het allerbelangrijkste is dat de zeilkleding je goed warm en droog houdt in de omstandigheden waar je in gaat varen.

 

Voor een zeildag op de binnenmeren en het IJsselmeer in normale omstandigheden heb je meestal ruim voldoende aan een Helly Hansen Pier pak. Dit zeilpak ademt en is volledig waterdicht. Dit zeilpak is leverbaar in verschillende kleuren en er is een heren en een dames uitvoering. Wanneer je gaat varen op groter water zoals de Waddenzee of aan de kust. Dan is het beter om te kiezen voor een Skagen zeilpak dit zeilpak is meer ademt dan de pier en daardoor is hij geschikt voor wat zwaardere omstandigheden.

 

Wanneer je in echt slecht weer gaat varen of op groot water zoals de Noordzee. Dan is het aan te raden om een zeilkleding te kiezen uit de Aegir collectie van Helly Hansen. Dit zeilpak beschermd jou tegen weer en wind. Dit zeilpak is heel comfortabel in slechte omstandigheden door de toevoeging van Helly Tech. Hierdoor kan water zoals zweet wel naar buiten maar komt er geen water van buiten naar binnen.

 

Zeillaarzen

 

Wanneer je tijdens het zeilen droog en warm blijft door goede zeilkleding. Is het natuurlijk ook van belang dat je warme en droge voeten houdt. Zeillaarzen zorgen ervoor dat je voeten warm en droog blijven. Ook zorgen ze ervoor dat je goede grip houdt als je op het dek naar voren loopt. Je hebt twee soorten zeillaarzen de ene is gemaakt van leer en de andere is gemaakt van rubber en neopreen. Het verschil tussen deze laarzen is dat de leren zeillaarzen meer ademen dan de rubberen zeillaarzen.

 

Thermo kleding

 

Zeilkleding houdt je droog en warm tijdens het zeilen. Maar de echte warmte komt van de kleding onder het zeilpak. Goede thermokleding zorgt ervoor dat je warm wordt en je zeilpak zorgt er vervolgens voor dat je warm blijft. Goede thermokleding zorgt voor vochtregulatie en daardoor blijft het comfortabel voor een langere periode.

 

Naast thermokleding is het ook aan te raden om extra warmte te krijgen doormiddel van fleece kleding. De Daybreaker van Helly Hansen is een comfortabel fleecevest die je extra warmte geeft. Ook zijn er verschillende fleece broeken leverbaar die ook nog voor extra warmte kunnen zorgen.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe organiseer je een brunch met vrienden aan huis?

Brunchen is een geweldige manier om samen te genieten...

Vijf tips bij het vissen!

Hier zijn vijf tips om u te helpen uw...

Oh nee; witte beestjes op je planten! Wat nu?

Je bent enorm gek op je plantjes en zorgt...

Op een camping Frankrijk kom je helemaal tot rust!

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland. Het land...