Hoe organiseer je een vakantie samen met je vrienden?

Datum:

Vakanties met vrienden zijn onder de Nederlandse jongeren erg populair. Bestemmingen zoals Mallorca, Lloret de Mar, Chersonissos en Split worden dan ook vaak bezocht door deze groepen. De combinatie van strand, uitgaan en tijd met je vrienden doorbrengen zijn dan ook volgens de jongeren vaak een van de belangrijkste bezigheden tijdens zo’n vakantie. Natuurlijk zijn er in Nederland ook genoeg plekken om met vrienden te verblijven en een leuke tijd ervan te maken. Een vakantie samen met je vrienden vraagt veel voorbereiding. Zo moet je bijvoorbeeld een passende accommodatie vinden, vervoer regelen of wellicht zelfs een vlucht boeken en de juiste spullen meebrengen. Elke vakantieplaats biedt weer andere voordelen. Kijk daarom goed naar welke plek het meest aansluit bij de verlangens van de groep. 

 

Het vinden van een geschikt accommodatie

Een van de belangrijkste dingen voordat je op vakantie gaat, is om een gepaste accommodatie uit te zoeken. Zodra je met je vrienden tot laat in de avond uitgaat, kan het fijn zijn om niet in een hotel te verblijven, dit om overlast voor andere gasten te voorkomen. Zo kan een 10 persoons vakantiehuis met zwembad dan ideaal zijn om samen met je vrienden in te verblijven. Hiermee voorkom je dat je als groep overlast voor gasten veroorzaakt en heb je veel vrijheid om samen met je vrienden een leuke tijd ervan te maken. Nu zijn er ook jongeren die met veel grotere groepen gaan dan met 10 personen. In dat soort gevallen kan een groepsaccommodatie 20 personen wellicht een mogelijkheid zijn. Vaak is er bij dit soort accommodaties een zwembad aanwezig, wat natuurlijk erg aangenaam is bij warme temperaturen. 

 

Verantwoordelijkheden voor jongeren

Er wordt vaak gedacht dat jongeren alleen maar in de zon liggen en uitgaan op dit soort vakanties, maar vaak is dit hun eerste kennismaking met het leven zonder ouders. Vaak komen er toch nog veel verantwoordelijkheden bij kijken waar ze thuis nog niet mee te maken hebben gehad, bijvoorbeeld: koken, schoonmaken, reizen zonder ouders en met geld omgaan. In eerste instantie wordt hier door ouders vaak niet over nagedacht, maar bij de ontwikkeling van een tiener spelen dit soort vakanties een belangrijke rol. Vakanties samen met vrienden zorgt er namelijk voor dat jongeren meer verantwoordelijkheden tot zich nemen en zien hoe dingen werken zodra zij niet met hun ouders zijn. Dit kan dus een positieve invloed hebben op de ontwikkeling. 

 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Hoe organiseer je een brunch met vrienden aan huis?

Brunchen is een geweldige manier om samen te genieten...

Vijf tips bij het vissen!

Hier zijn vijf tips om u te helpen uw...

Oh nee; witte beestjes op je planten! Wat nu?

Je bent enorm gek op je plantjes en zorgt...

Op een camping Frankrijk kom je helemaal tot rust!

Frankrijk is nog steeds een favoriet vakantieland. Het land...