Zo ga je verstandig om met de overwaarde van je woning

Datum:

De waarde van een gemiddelde woning in Nederland is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. De mensen die jaren geleden een woning hebben gekocht, kunnen daar nu van profiteren. Wel is het daarvoor van belang dat er verstandig met het geld wordt omgegaan. Voor een gezin dat zich normaliter niet veel bezighoudt met geld, kan het erg lastig zijn om een beslissing te maken. Om mensen te helpen bij het maken van een beslissing, hebben wij dit artikel geschreven. 

 

Investeer het bedrag in de woning

Mocht je overwaarde hebben en maandelijks geld overhouden dan zou je ervoor kunnen kiezen om het geld opnieuw in de woning te steken. Een verbouwingshypotheek afsluiten levert dan ook meerdere voordelen op. Allereerst heb je de komende jaren veel meer plezier van je woning. Doe de verbouwing waar je altijd van hebt gedroomd en bouw je huis om naar jouw paleisje. Een ander voordeel hiervan is dat het geld niet verloren gaat, sterker nog het kan nog meer waard worden. Als je jouw woning over enkele jaren wilt verkopen dan zorgt de verbouwing voor een stijging van de waarde. Hoeveel de waardestijging van de woning zal zijn door een verbouwing, hangt vooral af van de soort verbouwing. Niet elke soort verbouwing is namelijk rendabel op de lange termijn.

 

Investeer het geld in aandelen

Mocht je wat zakelijker zijn ingesteld dan kun je ook kijken voor een mooi aandelenpakket. Met het juiste pakket behaal je jaarlijks een rendement van 5% of hoger. Als je een goede hypotheekrente hebt dan verdien je hier dus elk jaar op. Zorg er hierbij wel voor dat je een goed pakket samenstelt. Mocht je hier geen ervaring in hebben dan kun je het beste contact opnemen met een expert. Zo zijn er talloze mensen die zich dagelijks bezighouden met het investeren van geld. 

 

Voordat je besluit om de overwaarde in wat voor vorm dan ook op te nemen, is het belangrijk om te kijken naar de hypotheekrente. Heb je deze vaststaan of is het marktafhankelijk? Mocht dit tweede het geval zijn dan is het belangrijk om erbij stil te staan dat je een groter risico loopt. Je hypotheekrente berekenen op hypothetische wijze is dan zeer aan te raden. Bepaal aan de hand van dit resultaat of je nog rond kunt komen als de rente stijgt. Mocht het twijfelachtig zijn dan kun je het beste niks met de overwaarde doen. 

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...

Een houten gevel: duurzaam, esthetisch en een moderne keuze

Een houten gevel kan een geweldige keuze zijn voor...

Producten verzenden: een stapsgewijze aanpak

Het verzenden van producten is een essentieel onderdeel van...