Tijden veranderen, zeker als het gaat om hoe er naar ouderen gekeken wordt. Vroeger verdwenen ouderen soms letterlijk achter de geraniums. Soms in een verzorgingstehuis waar je dan met andere ouderen bridge kon spelen in de recreatiezaal. Van ouderen werd niet meer verwacht dat ze heel actief bezig waren. Ze konden op de kleinkinderen passen en af en toe mochten ze advies geven, maar daar bleef het dan ook wel bij. Nu de verwachte levensverwachting flink omhoog is gegaan, is het duidelijk dat ouderen ook echt bij de samenleving horen. Bovendien is actief bezig zijn, zowel mentaal als fysiek, belangrijk om een goede gezondheid te behouden. Ouderen krijgen dus steeds meer een rol en zijn nadrukkelijk zichtbaar. Ze pakken hun ruimte, gelukkig. Een van de adviezen voor ouderen is vooral blijven bewegen. Dit bevordert een goede gezondheid. Het is daarom dat ouderen er steeds meer al wandelend en fietsend op uit trekken. Tegelijkertijd zien we de laatste tijd veel waarschuwingen voorbij komen over ouderen die kwetsbaar zijn in het verkeer. Gelukkig zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om veilig erop uit te gaan.
Veilig de weg op
Een manier om veilig de weg op te gaan is met een driewielfiets voor volwassenen. Een driewielfiets volwassenen biedt een stukje extra veiligheid. Het is nu eenmaal een feit dat ouderen vaker evenwichtsproblemen hebben en minder soepel zijn. Deze fiets voorkomt dat je je evenwicht kwijtraakt of dat je onverwachts moet afstappen met alle gevolgen van dien. Een driewielfiets voor volwassenen is een comfortabele, maar sportieve manier om de weg op te gaan. Net als bij gewone fietsen kun je kiezen voor elektrische ondersteuning of voor een fiets met een lage instap. De fietsen zien er modern en comfortbel uit en je kunt ook wat bagage meenemen. Extra veiligheid biedt uiteraard een fietshelm. Ook deze zie je gelukkig steeds meer in het straatbeeld verschijnen.
Verzeker je goed
Je driewielfiets voor volwassenen moet je natuurlijk goed verzekeren, want het is een investering. De ANWB blijven fietsen verzekering biedt je deze mogelijkheid. Je verzekert je fiets dan tegen diefstal, maar je krijgt ook hulp van de ANWB bij pech onderweg. Een track en trace systeem maakt dat de fiets altijd gevonden kan worden. Kortom, met de nodige voorbereidingen kun je als oudere onbezorgd en veilig op stap. Pak je ruimte en ga naar buiten. Blijf genieten van de mooie dingen om je heen, dat maakt het leven de moeite waard.