Gin kopen: alles wat je moet weten over deze alcoholische drank

Datum:

Alcoholische dranken, zoals cognac en gin, worden veel gedronken in Nederland. We houden ervan om een lekkere borrel te drinken na werk of in het weekend. Er zijn verschillende soorten alcohol, maar de meest populaire is toch wel gin. In dit blog post vertellen we alles wat je moet weten over gin: wat is gin, hoe wordt gin gemaakt, en waarom is het zo populair? Daarnaast geven we ook nog wat tips voor een flesje gin kopen!

Een sterke alcoholische drank die gemaakt wordt van graan

Gin is een sterke alcoholische drank die gemaakt wordt van graan. Het woord gin komt van het Engelse woord 'genever', wat verwijst naar de Nederlandse stad Jenever. Gin werd voor het eerst gemaakt in de zestiende eeuw, en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest populaire drankjes ter wereld. Er zijn verschillende soorten gin, maar de twee belangrijkste zijn London Dry Gin en Dutch Genever Gin. London Dry Gin is een kruidige, sterke gin die veel in cocktails wordt gebruikt. Dutch Genever Gin is een zachte, zoete gin die perfect is om puur te drinken.

Hoe wordt het gemaakt?

Gin wordt gemaakt door graan te vergisten met water en jeneverbes. Deze drank wordt vervolgens gestookt met verschillende kruiden en specerijen, waardoor het een unieke smaak krijgt. Er zijn talloze recepturen voor gin, maar de meeste beroemde Gins bevatten jeneverbes, koriander, citrusvruchten en kaneel. Gin wordt gebotteld met een alcoholpercentage van 37,50 tot 40%.

Talloze verschillende smaken

Gin is zo populair omdat het er in talloze verschillende smaken is. Je vindt gin met fruitige, floralen of kruidige smaken. Daarnaast is gin ook verkrijgbaar in verschillende Alcohol percentage's. Gin is perfect om puur te drinken of in cocktails te mixen. Wil je weten welke gin jij lekker vindt? Probeer dan eens een aantal verschillende soorten uit!

Waar moet je op letten tijdens het kopen?

Als je een flesje gin wilt kopen, let dan goed op het alcoholpercentage. Gin met een hoog alcoholpercentage is vaak sterker van smaak. Wil je graag een zachte en zoete gin drinken? Kies dan voor een Dutch Genever Gin. Wil je liever een krachtige en kruidige gin? Kies dan voor London Dry Gin. Bij het kiezen van gin is het belangrijk om te weten wat jij lekker vindt! Probeer daarom verschillende soorten uit voordat je een keuze maakt.

We hopen dat je wat meer weet over gin na het lezen van dit blog post! Gin is een unieke en smaakvolle alcoholische drank, die perfect is om puur te drinken of in cocktails te mixen. Wil je graag een flesje gin kopen? Let dan goed op het alcoholpercentage en de smaak, zodat je weet welke gin jij lekker vindt! Cheers!

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

De uitstraling van uw B2B webshop is alleszeggend

De business-to-business (B2B) markt groeit en evolueert snel. Zoals...

Het belang van een ERP-systeem

In dit artikel wordt het belang van het gebruik...

Hoe shopify de online markt heeft veranderd

Online winkelen is een groot deel van ons leven...

Alles wat u moet weten over grillplaten

Er is niets zo lekker als een stukje vlees...