Extra voor de tuin in de winter

Datum:

De winter kan flink inhakken op onze tuinen, met koude temperaturen en stevige windstoten en ijzige regen. We zijn al even onderweg deze winter maar het einde is in zicht. Toch kunnen ook in deze weken nog heel wat koude dagen voorbij Maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je alsnog kunt doen om je tuin te beschermen. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Bescherm je planten!

Bedek je kwetsbare planten met houtchips om hen te beschermen tegen de kou. Of zorg ervoor dat ze in potten binnen staan zodat ze beschermd zijn tegen de vorst. Je wilt immers niet dat de lente straks komt en de helft van je planten is doodgevroren. Je hoeft ze niet in huis te halen maar in een schuur is prima. Anders moet je in de lente allemaal nieuwe planten kopen en dat is niet alleen heel duur, het is ook nog eens zonde.

Bescherm je bomen!

Je kunt ook bomen beschermen tegen de kou door hen af te dekken met katoen of een andere beschermende stof. Dit zal ook helpen om schade door sneeuw te voorkomen. Dan staan ze straks in de lente weer volop te shinen! Die grote reuzen verdienen immers ook wat extra aandacht.

Water geven en extra voeding

Hoewel veel planten in de winter in rust zijn, is het belangrijk om hen nog steeds water te geven, vooral als het warmer wordt en de grond begint te ontdooien. Dit helpt hen om gezond te blijven. Daarnaast kan je best wat extra voeding rondstrooien zodat zij meteen een boost krijgen als de grond ontdooit!

Bescherm je spullen!

Zorg ervoor dat je tuin- en sneeuwruimers, en andere gereedschappen veilig en droog opgeborgen zijn om te voorkomen dat ze beschadigd raken door regen, sneeuw of ijs. Dit geldt ook voor je lounge set in de tuin. Het is aan te raden om deze af te dekken tegen de elementen. Dit doe je simpelweg met een beschermhoes. Vraag je je af waar je deze hoes kan halen? Bij de Tuinmeubelhoesshop! Daar vind je alles wat je zoekt. En zo kan je in de lente weer lekker in je lounge set neerploffen zonder dat deze schade van de winter heeft opgelopen.

Met deze simpele stappen, kun je zeker zijn van een gezonde en beschermde tuin in de winter. En heb je er plezier van gedurende de rest van het jaar.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Verschillende soorten leningen

Vandaag de dag is het heel normaal om geld...

Regel jouw financiën als zzp’er op de juiste manier

Wanneer je een eigen onderneming hebt is het belangrijk...

Beste Fohn: welke kiest u en hoe bestelt u ’m?

Beste Fohn: Welke Kiest U en Hoe Bestelt U...

Alles over hoortoestellen

Een hoortoestel is een medisch hulpmiddel dat mensen met...