Alles over hoortoestellen

Datum:

Een hoortoestel is een medisch hulpmiddel dat mensen met gehoorproblemen helpt om geluiden beter te horen en te begrijpen. Het apparaat wordt meestal gedragen achter het oor of in het oor en versterkt het geluid dat door de microfoon wordt opgevangen. Het geluid wordt vervolgens verwerkt en versterkt voordat het via de luidspreker in het oor wordt afgespeeld. Wil je een hoortoestel kopen? Dan is het cruciaal om eerst op de hoogte te zijn van de werking en de verschillende soorten hoortoestellen. In dit artikel lees je meer over hoortoestellen en de werking ervan.

Werking van een hoortoestel

Een hoortoestel heeft verschillende onderdelen die samenwerken om het geluid te versterken en te verbeteren. Het bestaat uit een microfoon, een versterker en een luidspreker. De microfoon vangt het geluid op en stuurt het naar de versterker. De versterker versterkt het signaal en past het aan de individuele behoeften van de drager aan. Het aangepaste signaal wordt vervolgens naar de luidspreker gestuurd, die het geluid in het oor afgeeft. Het volume en de toonhoogte kunnen worden aangepast om het beste geluid voor de drager te creëren.

Soorten hoortoestellen

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften van de drager. Achter-het-oor (AHO) hoortoestellen zijn de meest voorkomende en worden achter het oor gedragen. Ze zijn geschikt voor mensen met verschillende niveaus van gehoorverlies en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. In-het-oor (IHO) hoortoestellen zijn kleiner en worden in het oor gedragen. Ze zijn minder zichtbaar dan AHO-hoortoestellen en kunnen geschikt zijn voor mensen met lichte tot matige gehoorproblemen. Er zijn ook hoortoestellen die volledig in het kanaal passen (CIC) en bijna onzichtbaar zijn. Deze zijn geschikt voor mensen met lichte gehoorproblemen.

Aanpassing, instelling en onderhoud van de hoortoestellen

Elk individu heeft verschillende behoeften als het gaat om gehoorverlies en daarom moet een hoortoestel worden aangepast en ingesteld op de specifieke behoeften van de drager. Dit wordt gedaan door middel van een hoortest, waarbij de audicien het gehoorverlies van de drager meet en het hoortoestel dienovereenkomstig instelt. Daarnaast kan de audicien ook helpen bij het instellen van het volume en het aanpassen van de toonhoogte om het beste geluid te creëren.

Vergeet niet om je hoortoestel goed te onderhouden en schoon te houden om de levensduur te verlengen en de beste prestaties te behouden. Regelmatig reinigen van het hoortoestel, het vervangen van de batterijen en het opslaan op een droge plaats zijn belangrijke stappen om het apparaat in goede staat te houden. Nu je weet welke soort hoortoestellen er zijn en hoe een hoortoestel werkt, kun je een keuze maken welk hoortoestel geschikt is voor jou!

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...