3 redenen om te investeren in zilver!

Datum:

Doordat rentes op de spaarrekeningen in de afgelopen jaren zeer laag zijn geweest, gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven voor de spaarrekening. Het investeren in activa behoort hierbij tot de mogelijkheden. Zilver is een grondstof waar een hoop investeerders vaak niet als eerste aan denken, maar dit betekent niet dat het een slechte investering hoeft te zijn. Veel analisten zien in zilver een aantrekkelijke investering voor de toekomst. In dit artikel kun je 3 redenen ontdekken waarom mensen investeren in zilver.

Bescherming tegen inflatie

Zilver wordt vaak gezien als een investering die waardevast is en kan dienen als bescherming tegen inflatie. In tegenstelling tot fiat valuta’s, zoals de euro of Amerikaanse dollar, behoudt zilver over het algemeen zijn waarde of stijgt het in waarde tijdens perioden van inflatie. Dit terwijl de waarde van de euro of andere fiat valuta juist daalt wanneer de inflatie toeneemt. Om hiervan te profiteren hoef je niet direct in zilver te investeren, maar kun je ook oud zilver verkopen

Grote vraag vanuit de technologische sector

Zilver wordt niet alleen gebruikt als investering, maar heeft ook diverse industriële toepassingen. Deze grondstof wordt gebruikt in bijvoorbeeld elektronica, medicijnen, zonnepanelen, sieraden en microchips. Om deze sectoren te voorzien van genoeg zilver, is het belangrijk dat het delven van zilver door blijft gaan. Echter, door de technologische ontwikkelingen wordt het steeds moeilijker om voldoende zilver uit de grond te halen. Hierdoor blijft de vraag naar zilver groeien en kan het dus een aantrekkelijke investering zijn.

Zorg voor een gediversifieerd portfolio

Over het algemeen heeft zilver een lage correlatie met andere activa, zoals aandelen en obligaties. Dit betekent dat prijsbewegingen in de zilverkoers vaak niet in dezelfde richting gaan als die van andere activa, waardoor zilveren munten of zilverbaren kopen een oplossing kan zijn om te diversifiëren. Door in verschillende markten te investeren kun je het risico beperken en meer zekerheid over de waarde van je vermogen hebben.

Hoewel de prijs van zilver flink kan schommelen, zijn er in het verleden diverse periodes geweest waarin de prijs van zilver erg sterk is gestegen. Voor investeerders, die op het juiste moment hun zilver kochten en verkochten, resulteerde dit in grote winsten. In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een stijgende vraag naar zilver vanwege de groeiende belangstelling voor duurzame energiebronnen en elektronica. Indien zilver een schaarse grondstof wordt en mensen zilver als veilige investering tegen inflatie zien, kan dit in de toekomst interessant zijn voor de koers van zilver.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Wat is er nieuw in verpakkingen voor groothandels?

Verpakkingen spelen een cruciale rol binnen de groothandel. Ze...

Je linkbuilding strategie boosten? ontdek hulc, het platform voor duitsland!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Inspiratie voor relatiegeschenken

Heb jij een liefdevolle partner? Dan is het natuurlijk...

Eufy beveiligingscamera’s

Veiligheid is een fundamentele behoefte voor iedereen, vooral als...