Een eigen onderneming beginnen

Datum:

Iedereen heeft wel een keer in zijn leven gedacht om een eigen onderneming te starten. Vele hiervan durven de stap niet te nemen om eenmaal te gaan beginnen met een eigen onderneming. Er zit natuurlijk risico aan omdat je nooit zeker zult weten of je onderneming succesvol gaat worden of niet. Er zijn echter ook mensen die het risico wel durven te nemen en beginnen met een onderneming. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het inschrijven bij de KvK en je bent dan een officiële ondernemer. Heb jij een goed concept en wil jij alles geven voor je onderneming, dan is het zeker aan te raden om hier werk van te gaan maken. Je leeft maar een keer dus leef je leven en probeer dingen uit.

Je ondernemingsvorm kiezen

Als je hebt besloten om te beginnen met een onderneming dan is dat een uitstekende keuze. Er zijn een aantal zaken die je hiervoor zult moeten doen voordat je eenmaal kunt beginnen met je onderneming. Het belangrijkste wat je zult gaan moeten doen is het inschrijven bij de KvK. Bij het inschrijven zul je informatie moeten geven over wat voor onderneming jij wilt gaan starten. Zo zul je bijvoorbeeld de naam van je onderneming moeten doorgeven, wat voor diensten je gaat aanbieden, je ondernemingsvorm en nog veel meer. Er zijn een aantal ondernemingsvormen waar je uit kunt kiezen, en de meest gebruikte ondernemingsvormen zijn een bv, een vof en een eenmanszaak. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor het oprichten bv mocht je dat willen.  Elke ondernemingsvorm heeft zo zijn eigen voordelen, maar natuurlijk ook zo zijn eigen nadelen. Voordat je een ondernemingsvorm uitkiest is het dus handig om de voordelen en nadelen van de door jouw gekozen vorm te bekijken.

Voordelen en nadelen van een bv

Zoals net genoemd heeft elke ondernemingsvorm zo zijn eigen voordelen en nadelen. Wil jij een onderneming starten en wil jij een bv starten, dan zijn hier een aantal voordelen en nadelen van een bv. Een voordeel van een bv is dat je beperkte aansprakelijkheid hebt en een nadeel is dat je oprichtingskosten zult moeten betalen. Er zijn nog veel meer voordelen en nadelen die je gemakkelijk via het internet kunt vinden. Bij een bv kun je ook te maken krijgen met vennoten en met stamrecht bv. Onderzoek dus eerst alles van je ondernemingsvorm zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Blog delen:

Voor jou?

Meer van dit
Gerelateerd

Werken in de ICT

Veel jongeren dromen er tegenwoordig van om in de...

Is jouw bedrijf op zoek naar nieuw personeel? Vind personeel met Youbahn

Bij veel bedrijven is het tegenwoordig belangrijk om op...

Huur een silent disco voor jouw feesten en partijen

Het organiseren van een evenement is altijd leuk om...

Welke soort kerstboom is het beste voor jouw tuin?

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat we...