Willebrordusstraat_81.jpg

Wonen in winkels – Architects for Urbanity stelt zich voor

31 juli 2017

Rotterdam wint aan populariteit. Het aantal bezoe­kers aan de stad stijgt, net als het aantal hotelover­nachtingen en de bestedingen. Ook de Rotterdamse woningmarkt zit duidelijk in de lift. Er is veel vraag naar verschillende woningtypes. Rotter­dam vindt het belangrijk om voor alle doelgroepen een passend woningaanbod te hebben. Dit vraagt om vernieuwing en variatie in het woningaanbod. Daarom is het project Woonlab010 gestart.

Woonlab010
Woonlab010 bestaat uit een aantal prijsvragen. Een van deze prijsvragen is "Wonen in Winkels". De gemeente Rotterdam biedt meerdere voormalige winkel- en bedrijfsruimtes aan die als kluswoning verkocht zullen worden aan de toekomstige bewo­ners.

Maak kennis met de architecten
Begin dit jaar zijn vijf architectenbureaus geselecteerd om de toekomstige bewoners te inspireren en ze op weg te helpen bij het realiseren van hun nieuwe droomhuis. Deze 5 architectenbureaus zijn zeer gemotiveerd om de toekomstige kopers te helpen bij de verbouwing van hun winkelpand naar woning. Tot aan de start verkoop, naar verwachting eind 2017, stellen we de architecten graag aan u voor. Vandaag stelt Woonlab010 Architects for Urbanity zich voor. Bekijk hier het filmpje.

Volgende maand stelt Common Practice zich aan je voor.

Voor meer informatie www.rotterdam.nl/woneninwinkels