06_Woonkamer_top_161215.png

Transformatie voormalig schoolgebouw aan de Maximiliaanstraat gestart!

02 oktober 2017

Vorige week zijn TSU Ontwikkeling uit Jaarsveld en O.K. Bouwprojecten uit Lekkerkerk gestart met de transformatie van het schoolgebouw Maximiliaanstraat 17 in Rotterdam Charlois. In dit voormalige schoolgebouw worden zes herenhuizen gerealiseerd met grote eigen tuin en twee riante topappartementen met ruim balkon.

De toekomstige bewoners kregen de mogelijkheid een casco of compleet afgebouwde woning of appartement te kopen. Binnen de vooraf vastgestelde kaders heeft de toekomstige bewoner de mogelijkheid de woning zelf volledig naar eigen inzicht af te bouwen. Interessant voor Zelfbouwers die graag in Charlois hun droomwoning willen realiseren.

Zes van de acht kopers kozen voor een casco woning. In plaats van zelf af te bouwen, zijn zij samen met TSU Ontwikkeling en de aannemer in gesprek gegaan om hun individuele wensen kenbaar te maken. Met als resultaat zes afbouwpakketten op maat, waar, door de kopers, een onderscheid is gemaakt van wat zij zelf afbouwen en wat zij aanvullend door de aannemer willen laten realiseren. Met de twee kopers die een afgebouwde woning hebben gekocht, zijn wij tevens in gesprek gegaan om hun individuele woonwensen in te passen in de basiswoning.

Er worden dus acht volledig verschillende en unieke woningen en appartementen met een afbouwpakket op maat gemaakt. Geen enkele woning is standaard gebleven. Bij enkele woningen bestond de mogelijkheid de kruipruimte bij woonkamer te betrekken. Hierdoor ontstond een enorme verdiepingshoogte wat de realisatie van een tussenvloer en speelse vide weer mogelijk maakte.

Met een aantal kopers is TSU nog in gesprek om de stoffering, wand- en vloerafwerking na oplevering aan te laten brengen. Hiermee willen zij de toekomstige bewoners extra ontzorgen door het volledige pakket aan te bieden.

Naar verwachting worden de casco appartementen eind 2e - begin 3e kwartaal 2018 opgeleverd

In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), werken Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie aan een gezonde toekomst voor Rotterdam Zuid. Samen willen deze partners ervoor zorgen dat opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in 20 jaar stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland. De transformatie van het oude schoolgebouw aan de Maximiliaanstraat maakt onderdeel uit van één van de mooie ontwikkelingen op Zuid.