cpo_hooidrift_05.jpg

Shortlist Architectuurprijs 2017 - Hooidrift genomineerd

07 november 2017

Maar liefst 44 projecten werden dit jaar ingezonden voor de Rotterdam Architectuurprijs! De jury selecteerde hieruit een shortlist van tien projecten die de oogst van dit jaar prachtig in beeld brengt. Opzienbarende gebouwtransformaties, nieuwbouw in de negentiende-eeuwse wijken, Rotterdammers die hun eigen huis bouwen en meer.

In deze Shortlist is het CPO project aan de Hooidrift opgenomen. De insteek van dit project voor de bouw van 14 rijwoningen in Rotterdam West was maximale keuzevrijheid voor de kopers in combinatie met de financiële en organisatorische voordelen van gezamenlijke bouw. Bekijk de website voor meer informatie en het uitbrengen van je stem!

Wil je meer informatie over CPO?
'PO' staat voor Particulier Opdrachtgeverschap. Dat houdt in dat een particulier opdracht geeft bij de ontwikkeling van zijn eigen woning. Eigenlijk neemt een particulier de rol van de projectontwikkelaar over. Het betekent niet dat je letterlijk zelf moet bouwen. Je moet zelf de regie nemen, waarbij je adviseurs inhuurt om je daarin te begeleiden. De 'C' staat voor Collectief. Bij CPO geef je als een collectief, een groep dus, opdracht voor de ontwikkeling van jullie woongebouw. Bekijk dit filmpje voor meer info: https://youtu.be/SqqA3U3Shqo