GHM_AI_4.jpg

Verkoop Groothandelsmarkt Spaanse Polder

22 december 2016

Op de Groothandelsmarkt wordt jaarlijks voor miljoenen euro's verhandeld maar het is er rommelig, vervallen en verouderd. Vishandel Schmidt Zeevis verruilde eerder al het centrum van de stad voor de Spaanse polder. Een gewaagde keuze met succes. Een investeerder durft nu ook 20 miljoen euro te investeren in een opknapbeurt van de Groothandelsmarkt in levensmiddelen.

"Wij gaan het gehele complex van ruim zeven voetbalvelden groot in fases slopen en daarvoor in de plaats komt er een overdekt gebouw terug waarbij het verkeer achterom wordt geleid en de handel binnen kan plaatsvinden", vertelt Jan Brouns van investeerder Urban Industrial.

Speciale aandacht bij de herontwikkeling van het gebied is er voor verduurzaming. Het vrachtverkeer wordt gescheiden van bezoekers, de afvalstromen worden beter geregeld en de koelsystemen zo energiezuinig mogelijk gemaakt.

Groei
De gemeente Rotterdam was eigenaar van de Groothandelsmarkt en is blij met de verkoop. Het levert de gemeentekas geld op maar belangrijker is de impuls voor bedrijvigheid. Wethouder Maarten Struijvenberg: "Het voedselcluster is nogal omvangrijk in Rotterdam en de regio, 6100 bedrijven en 43000 arbeidsplaatsen en we vinden het mooi als het blijft maar ook kan groeien.